Frans Verschuur in F1 aan Tafel: “Ricciardo zat te slapen”

door Tim Koenders
Daniel Ricciardo -Japan-2024-Suzuka-Kwalificatie-VisaCashAppRb

Volgens Frans Verschuur zat Ricciardo te slapen in de openingsfase van de Grand Prix van Japan. Dit zorgde ervoor dat hij en Albon de finish niet wisten te halen. Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Daniel Ricciardo maakte vorig jaar zijn rentree in de Formule 1. Na een aantal goede resultaten stelde hij zijn stoeltje veilig voor 2024. Toch is maar de vraag of de Australiër het seizoen af gaat maken. Dit jaar valt de snelheid een beetje tegen terwijl het team Liam Lawson achter de hand heeft. Een coureur die vorig jaar heeft bewezen de snelheid te hebben. Er gaan geruchten dat Lawson Riccardo binnenkort gaat vervangen. Ricciardo heeft goede resultaten nodig om zijn stoeltje te behouden.

Crash Grand Prix van Japan

Tijdens de Grand Prix van Japan lukte het Ricciardo niet om een goed resultaat te behalen. Bij het ingaan van de derde bocht was hij in gevecht met Stroll die aan de binnenkant reed. Wat Ricciardo niet had gezien was dat Albon in de tussentijd aan de rechterkant naast Ricciardo reed. De coureur met startnummer drie raakte de Williams en beide coureurs vlogen door het grind de bandenstapel in. De wedstrijdleiding deelde geen straf uit, toch heeft er wel iemand schuld volgens voormalig teambaas van Jos Verstappen Frans Verschuur.

Nieuw chassis

“Ricciardo zat gewoon te slapen. Albon stond op rood, je weet dat er een paar van achter komen die veel sneller zijn en veel meer grip hebben. Hij had gewoon nooit naar rechts moeten gaan. Er zat links wel iemand maar die had al ruimte.” Dat liet Frans Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Liam Lawson is beloofd dat hij een aantal races kon rijden. Ricciardo krijgt een nieuw chassis in China omdat hij denkt dat er iets met de auto is. Als het na twee of drie races met het nieuwe chassis ook niet lukt moet hij er gewoon uit. Dan moet Lawson erin, ze hebben de punten heel hard nodig aangezien de eerste vier teams wel bekend zijn.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max Verstappen: 3000x oppermachtig

Lees ook: Kleine lichtpuntjes voor Haas bij GP van Japan

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Mercedes na Grand Prix van Japan

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden