Gemengde gevoelens bij Mercedes na Grand Prix van Japan

Hamilton Russell auto Japan 2

Het Mercedes F1-team kende een toch wel matige Grand Prix van Japan. George Russell finishte de race in Suzuka als zevende, Lewis Hamilton als negende. Hamilton was totaal niet tevreden met de auto, terwijl Russell het positieve ervan in ziet. Het Duitse team neemt acht punten mee uit Japan en staat nu vierde in het constructeurskampioenschap, nog steeds maar een punt voor Aston Martin.

George Russell startte de race in Suzuka als negende. Bij de restart na de rode vlag reed de Brit weg op de harde band, deze waren bij het ingaan van bocht 1 nog niet goed op temperatuur en de rechtervoorband blokkeerde uiteindelijk ook. Hij wist hem op de baan te houden en had geluk dat alleen Yuki Tsunoda hem voorbij ging. Nadat Hamilton Russell voorbij liet, reed de Mercedes-coureur de rest van de race voor zijn teamgenoot. In de laatste ronde haalde hij Piastri nog in voor de zevende plek. Russell vindt dat Mercedes het met deze kleine verschillen toch prima gedaan heeft. "We weten dat iedereen, op Red Bull na dan, dichtbij elkaar zit op dit moment", verklaart hij tegenover F1.com. "We hadden geen goede dag gisteren en uiteindelijk betaalde we daar vandaag de prijs voor. Zoals je kon zien denk ik dat er bij twee van de vier races dit seizoen maar één of twee tiende van een seconde tussen zes auto's zit."

"Het zit dicht bij elkaar"

Ferrari, McLaren, Mercedes en Aston Martin zitten het hele seizoen al redelijk dicht bij elkaar, Russell vindt dat wel vet. "Als je je vooraan dat groepje kwalificeert, dan eindig je waarschijnlijk ook vooraan het groepje. Het is best wel cool dat het dicht bij elkaar zit, alleen jammer genoeg is het niet voor de overwinning", vertelt de Mercedes-coureur. Het team van Mercedes was vaker aan de onderkant dat groepje te vinden, maar de Brit denkt dat Mercedes op andere circuits met minder snelle en meer langzame bochten vooraan dat groepje kan eindigen. "Tegelijkertijd weten we als team dat de laatste drie circuits niet goed waren voor de sterke aspecten voor onze auto. Ik denk dat het goed is dat we deze banen aan het begin van het seizoen hebben gehad, omdat het de aspecten waar we aan moeten werken duidelijk maakten. Het helpt ons met het verbeteren van de auto voor de rest van het seizoen", aldus de Brit. 

 

 

Schade bij Hamilton

Lewis Hamilton kende een teleurstellende race in Japan. De Brit startte weliswaar als zevende maar viel uiteindelijk terug naar de negende plek. Na afloop was hij niet tevreden over de auto. "De auto is nooit waar ik op had gehoopt. Het is nooit waar wij op hadden gehoopt", liet hij weten tegenover F1.com. De zevenvoudig wereldkampioen ging al vroeg in de race aan de kant voor teamgenoot Russell. "Ik denk dat ik wat schade heb opgelopen door Leclerc bij de restart, ik had echt mega onderstuur. Dat is waarom ik hem voorbij liet en waarom hij sneller leek, ik kon de auto gewoon niet draaien", legt Hamilton uit. "Pas na twee stints hadden we genoeg vleugel bij gezet om de verloren downforce te compenseren. In de laatste stint was het beter, maar het was te laat, ik moest tien seconden zien goed te rijden."

 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Japan

Lees ook: Teleurstelling bij McLaren: "Hadden simpelweg niet genoeg pace"

Lees ook: Leclerc geeft schuld aan kwalificatie: "Daar betaal ik nu de prijs voor"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden