Esteban Ocon: "In Japan langzamer dan verwacht"

door Olav Veenhof
esteban ocon alpine 2024 japan

Esteban Ocon is van mening dat Alpine voor het eerst een "stap terug" heeft gezet sinds het begin van het seizoen. Tijdens de Grand Prix van Japan kwamen de Franse rijders niet verder dan een vijftiende en zestiende plek.

Ocon zegt dat hij en zijn teamgenoot Pierre Gasly wat problemen hadden na een botsing in de eerste ronde, maar hij vindt niet dat dit de enige reden was voor hun slechte prestaties. Zelfs al hadden ze allebei last van minder downforce, wat betekent dat hun auto's minder grip hadden in de bochten, toch denkt Ocon dat er meer aan de hand was. Na de race was hij behoorlijk teleurgesteld, vooral omdat hij als vijftiende eindigde en meer dan twintig seconden achter Valtteri Bottas finishte.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esteban Ocon (@estebanocon)

Stap terug in Japan

De lichte touché met zijn teamgenoot heeft niet de race verpest volgens Ocon. "Ik denk niet dat het het totaalbeeld van de race heeft veranderd. Het heeft zeker niet geholpen, maar we hebben niet zoveel prestaties verloren op beide auto's. Ik denk gewoon dat we niet snel genoeg waren", zo laat de Fransman weten tegenover Motorsport.com. Hoewel het in de kwalificatie beter ging, kon hij het niet in de race doorzetten. "Ik denk dat we dit weekend een goede stap voorwaarts hebben gezet in de kwalificatie, maar in de race is dat waarschijnlijk de eerste stap achteruit die we zetten sinds Bahrein. En er zijn wat overeenkomsten tussen hier en Bahrein, dus we moeten daar naar kijken.

Keuzes maken

De teleurstellende race kwam nadat het team leek vooruitgang te hebben geboekt met zijn kwalificatie pace, aangezien Ocon opnieuw Q2 had gehaald. Maar hij suggereert dat de vorm misschien wat overdreven was door veranderingen die het team heeft aangebracht, wat gevolgen heeft gehad voor de prestaties op lange runs. "Het voelde alsof we niet konden vechten. In de kwalificatie ging het een stuk beter, maar in de race werd ik door iedereen voorbij gereden."

 

Lees ook: Andretti Global plant deelname aan Formule 2 en Formule 3

Lees ook: BREAKING: Fernando Alonso verlengt contract bij Aston Martin

Lees ook: Giuseppe 'Nino' Farina: De eerste Formule 1-wereldkampioen

 

 

 

 

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden