BREAKING: Fernando Alonso verlengt contract bij Aston Martin

Alonso auto japan

Aston Martin F1 heeft aangekondigd dat Fernando Alonso zijn contract heeft verlengd bij het team. De Spanjaard heeft voor twee jaar bijgetekend en eindigt daarmee de speculaties over zijn toekomst. Alonso zal dus tot en met 2026 voor het team uit Silverstone rijden. 

Donderdagavond werd bekend dat Fernando Alonso na dit seizoen nog twee jaar voor Aston Martin zal rijden. Het contract van Alonso liep aan het einde van dit seizoen af en dus kwamen er hier en daar alweer geruchten naar boven over een eventuele overstap naar Mercedes of Red Bull of een mogelijke aankondiging dat hij zou stoppen met de Formule 1. Toch heeft de Aston Martin-coureur gekozen om bij zijn huidige team, waar hij sinds de start van 2023 rijdt, te blijven. Hiermee gaat Alonso ook nog een jaar met de Honda-motor rijden, waar hij al een geschiedenis mee heeft. Aston Martin wisselt namelijk in 2026 van motorfabrikant en gaat van Mercedes naar Honda. 

Het avontuur van Alonso met Aston Martin kende een uitstekende start. In de eerste acht races van 2023 pakte de tweevoudig wereldkampioen zes podia, daarna wist hij er nog twee aan toe te voegen in Zandvoort en Interlagos. Een podium in 2024 is er nog niet van gekomen. De Spanjaard behaalde zijn beste finish in Saoedi-Arabië met een vijfde plaats en staat met 24 punten als achtste in het wereldkampioenschap. Mike Krack, teambaas van Aston Martin, is erg blij dat de tweevoudig wereldkampioen heeft bijgetekend. "Het is fantastisch nieuws dat we Fernando's toekomst bij Aston Martin voor de lange termijn hebben veiliggesteld."

 

 

Hongerig naar succes

De 42-jarige Alonso zal aan het einde van het seizoen 2026 45 jaar zijn. De meeste coureurs zijn al lang gestopt als ze deze leeftijd hebben bereikt, maar de Spanjaard gelooft in het project met Aston Martin. "We hebben de afgelopen achttien maanden een sterke werkrelatie opgebouwd en we delen de vastberadenheid om dit project succesvol te laten worden", vertelt Krack. "De afgelopen maanden was er een constante dialoog en Fernando heeft zijn woord gehouden: toen hij besloot dat hij verder wilde racen, sprak hij eerst met ons. Fernando heeft laten zien dat hij in ons gelooft en wij geloven in hem. Fernando is hongerig naar succes, rijdt beter dan ooit en is fitter dan ooit. Ook is hij volledig toegewijd om Aston Martin competitief te maken."

Alonso is ook erg blij met zijn contractverlenging. "Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen dat het team mij heeft gegeven en ik ben enthousiast om te kijken wat ik met Lance [Stroll] kan bereiken samen. Dit is pas maar het begin van het project en ik ben trots om er bij te mogen horen. Ik ben fysiek op mijn best en nog steeds hongerig. Ik ga alles geven terwijl we onze reis voortzetten om wereldkampioen te worden", aldus de Spanjaard. 

 

Lees ook: Toto Wolff over opvolger Hamilton: "Hij is zeker een sterke kanshebber"

Lees ook: Giuseppe 'Nino" Farina: De eerste Formule1 1-wereldkampioen

Lees ook: James Vowles geeft update over auto Albon

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden