Fernando Alonso: Aston Martin zeer getalenteerd team

door Tim Koenders
Alonso Stroll

Fernando Alonso vindt dat het team van Aston Martin zeer getalenteerd is. Mede hierdoor heeft Aston Martin gedurende de winter een enorme stap gemaakt. Volgens Alonso misschien wel de grootste stap in de historie van de Formule 1.

De afgelopen jaren was Aston Martin een team dat vocht om de punten. In 2022 lag Sebastian Vettel of Lance Stroll er meerdere keren uit in het eerste deel van de kwalificatie. In 2023 lijkt dit niet meer zo vaak te gaan gebeuren. Aston Martin heeft een enorme stap gemaakt en kan ineens strijden voor een plaats op het podium. Dit is Alonso ook gelukt tijdens de eerste twee races van het seizoen. Met een voorbeeld als Brawn in 2009 blijkt dat het vaker voorkomt dat een team ineens een stap maakt gedurende de winter. Volgens de Spanjaard is de stap van Aston Martin misschien wel de grootste in de historie van de Formule 1.

1920x1080-Jenson-Button-Brawn-GP-GP-Duitsland-2009

Reglementen

“Dit is misschien wel de grootste stap in de historie van de sport, zeker aangezien er geen nieuwe reglementen zijn geïntroduceerd. De meeste andere voorbeelden waren allemaal bij nieuwe reglementen.” Dat liet de Aston Martin-coureur weten volgens Formula 1. “De budget cap maakt het nog lastiger, we zijn een erg getalenteerd team. De start van het seizoen was erg goed en hopelijk blijft het daar niet bij.”

Lees ook: Het racende leven van Horner

Lees ook: McLaren neemt afscheid van technisch directeur James Key

Lees ook: Atlantic City bouwt Formule 1-circuit

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden