Fernando Alonso hoopt op slechte start Verstappen

door Tim Koenders
Fernando Alonso vrijdag Miami 2023

Fernando Alonso eindigde als tweede tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De Spanjaard hoopt in de eerste ronde de leiding in de race over te nemen.

Het hele weekend zit de snelheid bij Fernando Alonso er goed in. Ook tijdens de kwalificatie leek Fernando Alonso een echte kanshebber voor pole position. Eenmaal in Q3 pakte de Spanjaard de snelste tijd. Max Verstappen kwam in zijn eerste ronde namelijk niet verder dan een vijfde tijd. Op het allerlaatste moment nam Verstappen toch nog de snelste tijd over. Fernando Alonso mag de Grand Prix van Monaco alsnog vanaf de eerste rij aanvangen.

Goede start

“Ik voel mij goed, pole position is natuurlijk erg belangrijk hier maar Max was vandaag gewoon net iets sneller. Het is jammer maar een plaats op de eerste rij is nog steeds goed.” Dat liet de Aston Martin-coureur weten tegenover Formula 1. “De laatste sector was ons zwakke punt. We moeten kijken wat de mogelijkheden zijn voor morgen qua strategie. Wij gaan proberen te winnen. De weg naar de eerste bocht is niet lang maar onze starts zijn dit jaar goed. Max komt niet altijd even goed van de lijn dus hopelijk heeft hij morgen een slechte start.”

Lees ook: Max Verstappen op pole in Monaco, Pérez start achteraan

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden