Fernando Alonso start race in Imola vanuit de pitstraat

AUTO - alonso - imola - 2024 - kwalificatie

In een poging de auto van Fernando Alonso op tijd te repareren voor de race in Imola heeft het team van Aston Martin de parc fermé-regels overtreden. Om deze reden zal de Spaanse coureur de race starten vanuit de pitstraat.

In de derde vrije training op het circuit in Imola ging het mis voor Fernando Alonso. Hij raakte met een harde klap in de bandenstapel. Het lukte het team de auto te repareren voor de kwalificatie, maar het lukte de Spanjaard om uit Q1 te geraken. Aan het eind van de sessie keerde hij terug naar de pitstraat met een probleem aan zijn auto. Hij kwalificeerde zich op een negentiende plaats. 

Aangezien Alonso vanaf de laatste rij op de grid zou moeten starten heeft het team ervoor gekozen nog wat aanpassingen te doen aan de ophanging van de auto. Dit is een overtreding van de parc fermé-regels. Alonso zal daarom vanuit de pitstraat starten aan de race. Na aloop van de kwalificatie liet Ferando Alonso al weten deze optie te overwegen, dat meldt Motorsport.com. "Als we vanuit de pit starten, heeft dat zo zijn voordelen", benadrukte Alonso. "We hebben een crash gezien bij de start van de F2-race. We moeten door de hoeveelheid onderdelen die we hebben bij Formule 1-teams dat soort dingen vermijden. Dus ja, het zou een optie kunnen zijn."

 

 

Punten scoren onrealistisch

Het team van Aston Martin staat momenteel op een stabiele vijfde positie in het kampioenschap. Voor Alonso die achteraan zal starten wordt het op het circuit van Imola een lastige opgave om binnen de top tien te eindigen en nog punten te scoren. "Punten zijn een beetje onrealistisch", aldus Alonso. "Laten we het eens aankijken. Ik denk dat Imola een van de slechtste plaatsen is om achteraan te starten. Ik denk dat het na Monaco het moeilijkste circuit is om in te halen. Singapore is makkelijker in te halen dan Imola, dus dat zegt genoeg. Het wordt een zware race, maar we moeten ook iets kunnen leren over het pakket." Teamgenoot Lance Stroll start de race vanaf de dertiende positie.

 

Lees ook: Williams-coureurs ervaren lastige kwalificatie in Imola

Lees ook: Sauber had dramatische kwalificatie in Imola

Lees ook: Gemengd resultaat voor Haas tijdens kwalificatie in Imola

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden