Gemengd resultaat voor Haas tijdens kwalificatie in Imola

Haas-imola-2024-auto

Opnieuw een gemengd resultaat voor het team van Haas. Waar het Nico Hülkenberg lukte om Q3 te behalen, lukte dit niet bij teamgenoot Kevin Magnussen. Hülkenberg start de race in Imola vanaf de tiende startpositie, terwijl Magnussen vanaf de achttiende plek begint.


Het Haas-team staat momenteel met zeven punten op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap, een positie waar het team graag wil blijven. Starten binnen de punten in Imola is dan ook waar het team op hoopte, en dit lukte voor Nico Hülkenberg. “Het is heel positief om weer in de top tien te staan”, vertelt de Duitse coureur bij Formula 1. “Ik ben niet helemaal tevreden met Q3, maar het is op dit circuit gewoon lastig tijdens de kwalificatierondes. Dus ik moet het er voor vandaag mee doen. We zullen morgen uiteraard proberen dat te verdedigen. We moeten kijken hoe de raceomstandigheden eruit gaan zien en dan kijken of we nog iets kunnen bereiken in de race.” Vanaf de tiende positie op de grid hoopt Hülkenberg in de punten te kunnen eindigen. “De data van de long runs zagen er goed uit gisteren”, benadrukt hij. “De vijf laatste teams zitten erg dicht bij elkaar, binnen één of twee tienden. Dat zou kunnen betekenen dat de race morgen redelijk statisch wordt, maar een goede kwalificatie en een startpositie zijn daarom des te belangrijker.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)


Geblokkeerd door Piastri

Voor Kevin Magnussen was het opnieuw een teleurstellende kwalificatiesessie. De Deense coureur werd tijdens zijn laatste snelle ronde in Q1 geblokkeerd door Oscar Piastri in zijn McLaren. Dit moment zorgde ervoor dat het Magnussen niet lukte om Q2 te bereiken. Hij start de race vanaf de achttiende positie op de grid. “Ik weet niet wat er dit jaar aan de hand is, maar het blijft maar gebeuren; uiteindelijk moet het toch een keer stoppen", vertelt Magnussen na afloop van Q1 bij Formula 1. “We lijken niets anders te doen dan anderen wat betreft het tijdstip om naar buiten te gaan, maar het is gebeurd.” Oscar Piastri, die zich wist te kwalificeren op een tweede plaats, ontving na het blokkeren van Magnussen drie plaatsen gridstraf na afloop van de kwalificatie. Magnussen blijft gefrustreerd over het verkeer op de baan tijdens de kwalificaties. "Van de zeven kwalificatiesessies dit jaar hebben we er vijf gehad waarbij we verkeer hadden dat voor problemen zorgden. Precies op de ronde die moet tellen, nooit bij de eerste poging, maar altijd bij de tweede wanneer het circuit beter is", benadrukt hij. “Ik weet niet wat ik moet zeggen, het is vervelend.” Punten scoren op het circuit in Imola wordt een lastige opgave voor de coureur. “Het is geen gemakkelijk circuit om in te halen en het lijkt erop dat het een race met één pitstop wordt, dus we zullen zien wat er gebeurt.”

 

Lees ook: VCARB met een uitstekende kwalificatie in thuisrace

Lees ook: Coureurs Mercedes realistisch na kwalificatie GP Emilia-Romagna

Lees ook: Pérez na Q2-exit: "verrast door de hoeveelheid grip"

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden