Sauber had dramatische kwalificatie in Imola

stake f1 team kick sauber australie 2024

Het was zaterdag niet de dag van Sauber. Beide coureurs eindigden in Q1 voor al de vierde keer dit seizoen. Valtteri Bottas was de snelste van het duo, hij was een paar tienden sneller dan Zhou Guanyu en miste Q2 maar op 0.022s. Met Bottas op P16 en Zhou op P17 zal Sauber hopen dat het morgen flink gaat regenen als ze kans willen maken op punten.

Valtteri Bottas ziet in dat dit seizoen in het algemeen niet gaat hoe het team het had gewild: "De raceweekenden zijn tot nu toe moeilijk geweest, we zijn namelijk nog een beetje inconsistent." Dit weekend is helaas voor Sauber geen uitzondering. "Het was geen makkelijke sessie, de baan was erg moeilijk vandaag. Er stond veel wind vandaag, waardoor ik in mijn tweede snelle ronde tijd verloor." Toch heeft de Fin vertrouwen voor de race: "We hebben een goede snelheid in de race, dus alles wat we nodig hebben is een beetje geluk om verder omhoog te klimmen. We pakken elke kans met beide handen aan."

Zhou: "Race wordt lastig, maar kansen zijn er"

Ook Zhou Guanyu had geen fijne kwalificatie: "Helaas is dit hele weekend tot nu toe nog niet echt fantastisch. Het team heeft er uitstekend voor gezorgd dat ik mee kon doen aan de kwalificatie, de vloer van mijn auto moest namelijk aangepast worden." De Chinees focust zich op de kleine lichtpuntjes dit weekend: "De upgrades, hoe klein ze ook zijn, werken en ze zorgen ervoor dat de auto beter presteert." In de ogen van Zhou wordt de race helemaal niet zo slecht: "Ik heb zin in de race. Het wordt lastig, maar ik weet zeker dat we net als in vorige races veel plekken kunnen goedmaken."

 

Lees ook: VCARB met een uitstekende kwalificatie in thuisrace

Lees ook: Coureurs Mercedes realistisch na kwalificatie GP Emilia-Romagna

Lees ook: Pérez na Q2-exit: "verrast door de hoeveelheid grip"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden