Williams-coureurs ervaren lastige kwalificatie in Imola

williams-2024-imola-vrijdag1

Alexander Albon en Logan Sargeant stapten na de kwalificatie voor de Grand Prix van Imola niet volledig tevreden uit hun auto's. Na een vroege Q1-exit voor Logan Sargeant en lastige baanomstandigheden voor Alexander Albon moeten de coureurs realistisch zijn over hun kansen in de race.

Alexander Albon start de Grand Prix van Imola vanaf P14. De Williams-coureur is realistisch over zijn kansen en merkte dat het na de vrije trainingen lastiger was voor de FW46 om te presteren met de veranderende baanomstandigheden. ''We zijn het een beetje kwijtgeraakt na de derde vrije training, en dat heeft te maken met de wind die opeens toenam. Onze pace was beter in de derde vrije training, maar het zit wel allemaal dicht bij elkaar. Het was ontzettend moeilijk om de auto normaal door de laatste twee bochten van het circuit te krijgen, want de wind komt van achteren en daar wordt de auto nerveus van. Eerder deze week leek het erop dat het tijdens de race zou gaan regenen, en ik had liever gehad dat dat nog steeds de voorspelling was'', vertelt Albon aan F1.com.

'Verbeterde sessie na sessie'

Voor Logan Sargeant is het een pittig weekend. De Amerikaan heeft nog nooit op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari gereden. Sargeant wist geen rondetijd neer te zetten die snel genoeg was om door te gaan naar Q2 en start de Grand Prix van Imola vanaf de twintigste plaats. Het is een lastig weekend voor de Sargeant, zo deelt hij met F1.com. ''Ik loop nog steeds een beetje achter omdat ik mijn weg nog steeds probeer te vinden hier nu ik er voor het eerst ben met een Formule 1-auto. Desalniettemin denk ik dat ik het redelijk goed heb volgehouden en dat ik sessie na sessie wel verbeterde. De balans van de auto is redelijk goed. Dat betekent niet per se dat we snel zullen zijn in de race, maar hopelijk kan het ons helpen om de banden wat langer in leven te houden en betere stints te hebben.''

Lees ook: Ferrari aast op overwinning na kwalificatie in Imola

Lees ook: Coureurs Mercedes realistisch na kwalificatie GP van Emilia-Romagna

Lees ook: Perez na Q2-exit: “Ik werd verrast door de hoeveelheid grip”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden