Ferrari: Belangrijk om Philip Morris te houden

02 mei 2022 door Patrick Wuite
Mission Winnow

Volgens Ferrari-teamchef Mattia Binotto was het cruciaal om de samenwerking tussen Ferrari en tabaksgigant Philip Morris International voort te zetten. 

Lange tijd was het onduidelijk wat er zou gebeuren met de samenwerking tussen Philip Morris International en Ferrari. De twee partijen werken sinds de jaren 70 met elkaar samen, maar door de strenge reclameregels in de Europese Unie en de rest van de wereld, kon Philip Morris haar sponsoruitingen bijna niet meer op de auto zetten. Na 2007 stond Marlboro niet meer op de Ferrari's, maar in 2018 kwam Philip Morris met Mission Winnow, een campagne-actie. De afgelopen vier jaar was Mission Winnow de titelsponsor van Ferrari, maar na 2021 verdween het uit de naam. Op de F1-75, de 2022-bolide, zijn er geen uitingen van Mission Winnow te zien. 

Trots

Maar tijdens het Grand Prix-weekend in Australië werd bekend dat Ferrari en Philip Morris een nieuwe deal hebben gesloten. Een belangrijke deal, zo zegt Mattia Binotto. "We werken al zo lang samen en daar zijn wij ontzettend trots op", vertelt Binotto aan Motorsport.com.

Groen Mission Winnow

Andere manier

Maar op een terugkeer van de groene Mission Winnow-logo's hoeft niet gerekend te worden. "Hoe de nieuwe deal is opgesteld, is een klein beetje anders, zonder op de details in te gaan. Maar het belangrijkste is dat we blijven samenwerken", besluit de teambaas van Ferrari. 

Lees ook: Niels Wittich negatief getest en zal GP-weekend Miami leiden

Lees ook: Maak kennis met het nieuwste boek van Olav Mol

Lees ook: Horner: wederzijds respect tussen Verstappen en Leclerc

02 mei 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen