Ferrari brengt groot update pakket in Barcelona

13 mei 2022 door Zus Veldkamp
Ferrari dag 2 wintertest

Ferrari brengt naar alle waarschijnlijkheid een groot update pakket die de rode bolide niet alleen sneller zou moeten maken, maar ook lichter. Dit laat Mattia Binotto weten aan motorsport.com.

Met de nieuwe generatie auto's en de budgetcap zijn updates aan de auto belangrijker dan ooit. Er is geen ruimte en tijd om de updates uitvoerig te testen op de baan door onder andere de budgetcap. Hierdoor lijkt er ook een heuse update strijd losgebarsten onder de teams. Ook de gewichtsrestrictie speelt een grote rol, zo rijden er veel auto's met steeds minder verf op de baan. Ferrari gaat dit weekend beide doen: updates uitvoeren en een laag verf weglaten. 

Gewicht besparen

De FIA heeft het gewichtslimiet vergeleken met vorig jaar lager gemaakt, dus moet er flink geschaaft worden aan de auto's om zich daar dan ook aan te houden. De meeste auto's zijn zwaarder dan de ingevoerde 798 kilo. Zo rijden er al heel wat teams, zoals Mclaren en Williams, rond zonder verf op onder andere de achtervleugels. Dat lijkt Ferrari ook uit te gaan testen. Binotto heeft al laten doorschemeren dat de F1-75 met een hoge downforce-achtervleugel gaan rijden. "De hoge downforce-achtervleugel is een klassieker in Barcelona. Ik weet alleen nog niet wat de kleur is, daar denk ik nog overna", vertelt Binotto. Dit hint op een achtervleugel met weinig tot geen verf erop. Op de voorvleugel zit al weinig verf.

 

Spaanse upgrades

Ook de upgrades gaan zorgen voor gewichtsverlaging. Zo verwacht het team dat met de nieuwe updates de auto zo'n twee tot drie kilo lichter wordt en met het besparen van verf kan er nog 700 gram bespaard worden. Dit klinkt wellicht weinig, maar gewicht heeft een grote invloed op onder andere de snelheid, dus hoe lichter de auto wordt hoe sneller het team. Dat Ferrari met grote updates gaat komen is dus duidelijk, maar welke dat precies zijn en wat ze gaan doen voor de auto gaan we tijdens de Grand Prix van Barcelona zien. 

Lees ook: Mercedes weet niet waar ze staan met de auto

Lees ook: Russell crashte door lage grip bijna in pitstraat

Lees ook: Lando Norris: Auto heeft nét iets meer nodig

13 mei 2022 door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen