Ferrari gaat strategische fouten intern onderzoeken

door Patrick Wuite
Binotto Monaco

Het team van Ferrari stelt een intern onderzoek in naar de fouten die zij op strategisch gebied maakten in Monaco, nadat het team een zeker lijkende overwinning weggooide. 

Ferrari had de wedstrijd volledig onder de controle toen het veld op de full wets reed, maar gooide de wedstrijd helemaal weg op het moment dat de baan droger werd. Eerst haalden ze Charles Leclerc te laat naar binnen voor intermediates, toen Sergio Perez al een paar rondes op die band reed. Gevolg was dat Leclerc zijn baanpositie verloor aan de Mexicaan. Drie rondes later haalde Ferrari Leclerc naar binnen voor slicks, maar op dat moment stond zijn teamgenoot Carlos Sainz in de pitstraat. Hij moest wachten, verloor kostbare seconden en raakte daardoor ook nog een positie kwijt aan titelrivaal Max Verstappen. En dus lag Leclerc niet meer eerste, maar vierde op een circuit waar je nauwelijks kan inhalen en dus was de Monegask des duivels. "Zo word je geen kampioen, als je zoveel fouten maakt", stelde Leclerc na afloop.

Onderschatting

Teambaas Mattia Binotto geeft ook toe dat het team fouten heeft gemaakt. "We hebben zeker verkeerde keuzes gemaakt. De eerste fout die we maakten is het onderschatten van de snelheid van de auto's op intermediates (Sergio Pérez, red.). We hadden Charles dus eerder naar binnen moeten roepen of helemaal niet zodat we van full wets naar slicks konden gaan", tekende Binotto op aan Motorsport.com.

Leclerc met engineer

Proces

"Dat we fouten hebben gemaakt, staat buiten kijf. Maar hoe we die fouten hebben gemaakt? Dat moeten we onderzoeken, zodat we de vinger op de zere plek kunnen leggen", aldus de Ferrari-teambaas.

Lees ook: Charles Leclerc: Het was een ramp

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Monaco de race

Lees ook: Carlos Sainz: een achterblijver kostte me de overwinning

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen