Ferrari presenteert nieuwe bolide SF-23

Ferrari SF-23 front

Ferrari presenteert de nieuwe bolide voor komend seizoen: de SF-23. Op valentijnsdag onthult het team de nieuwe, rode bolide. Hierbij zijn natuurlijk beide coureurs én de nieuwe teambaas aanwezig. 

2022 was het nét niet voor Ferrari, maar het team heeft alle hoop gevestigd op komend seizoen. Het individuele kampioenschap werd al vroeg beslist door de dominantie van Max Verstappen. En ook het constructeurkampioenschap bleek buiten bereik voor Ferrari. Met een nieuwe teambaas aan het roer gaan de coureurs met goede moed het nieuwe seizoen in. Frédéric Vasseur was dan ook niet te missen bij de onthulling van de nieuwe wagen, evenals Charles Leclerc en Carlos Sainz. 

Ferrari SF-23 rear

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

SF-23

De naam van de auto lijkt op het eerste gezicht voor de hand liggend. De SF staat voor Scuderia Ferrari en 23 verwijst naar het huidige jaar. Maar de namen van de Ferrari-bolides zijn lang niet altijd zo simpel geweest. In 2020 heette de auto de SF1000, omdat het team in dat seizeon de 1000ste grand prix zou verrijden. Dit jaar wordt de achtste auto onthuld met de aanduiding SF. 

Nieuwe samenwerkingen

Maandag kondigde Ferrari meerdere nieuwe samenwerkingen aan voor de komende jaren. Het team gaat samenwerken met Ecopol, een bedrijf dat is gevestigd in Pistoia, Toscane. Epocol heeft een duurzaam product op de markt gebracht: een folie die in water oplosbaar is en eveneens biologisch afbreekbaar is. Ook met Bang & Olufsen gaat Ferrari samenwerken. Bang & Olufsen is een Deens bedrijf dat zich focust op audiotechnologie. Het bedrijf streeft ernaar om nieuwe ervaringen te bieden aan de fans. Dit gaat gebeuren door middel van activiteiten op het circuit in Maranello. De logo's van Ecopol en Bang & Olufsen zijn dan ook zichtbaar op de nieuwe SF-23. 

Lees ook: F1 aan Tafel: De duurste clown ter wereld

Lees ook: Aston Martin AMR23 gepresenteerd in nieuwe fabriek

Lees ook: McLaren onthult jubileumauto MCL60

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden