McLaren onthult jubileumauto MCL60

MCL60 3

McLaren heeft de MCL60, het nieuwe strijdwapen van Lando Norris en debutant Oscar Piastri, gepresenteerd. Met deze auto hoopt McLaren op een competitief jubileumseizoen, na een teleurstellend 2022. 

2022 Was een bijzonder matig seizoen van het team uit Woking. McLaren slaagde er niet in om een grote sprong te maken, zoals concurrent Ferrari dat bijvoorbeeld wel deed. Alpine had zelfs de zaken beter voor elkaar en dus zakte McLaren een plaatsje in het constructeurskampioenschap en werd het vijfde. Die vijfde plaats was bijna volledig te danken aan Lando Norris, die af en toe wonderen verrichtte in de auto met een podiumplaats in Imola, een vierde plaats in Singapore en P5 in Australië. Het contrast met teamgenoot Daniel Ricciardo kon niet groter zijn. De goedlachse Australiër modderde wat aan, werd twintig keer verslagen op een zaterdag en Norris pakte maar liefst 85 punten meer. Ondanks dat Ricciardo nog een contract had voor 2023 werd zijn verbintenis vroegtijdig beëindigd.

Oscar Piastri, de landgenoot van Ricciardo, neemt zijn plaats in. Een gedurfde zet van Andreas Seidl, die de Australiër overtuigde om voor McLaren te gaan racen in 2023. Het was Seidls laatste wapenfeit: de Duitser is vertrokken en is de nieuwe algemeen directeur van (Audi) Sauber. Als reactie daarop stelde Zak Brown Andrea Stella, de voormalig engineer van Michael Schumacher, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso bij Ferrari, aan als nieuwe teambaas. Gaat hij McLaren dit seizoen terugbrengen naar de top of wordt het 60ste jaar sinds de oprichting van McLaren Racing een jubileumseizoen zonder franje voor de oranje-brigade? 

MCL60 2

Lees ook: Ronald Molendijk en Werner Budding te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: McLaren en Honda praten weer over samenwerking

Lees ook: Eerste nieuwe Formule 1-auto's op het asfalt

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden