Ferrari verdedigt strategie na mislopen podium

door Patrick Wuite
Sainz Ferrari Frankrijk race

Ferrari verdedigt de beslissing om Carlos Sainz met een handjevol rondes te gaan naar binnen te roepen. "Het was de enige en juiste beslissing", stelt Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

Niet voor het eerst dit seizoen wankelde de strategie bij Ferrari. In Monaco won Charles Leclerc niet door een tactische miskleun en in Engeland gebeurde dit opnieuw. En nu was zijn teamgenoot Carlos Sainz aan de beurt, die achteraan begon en een zeer sterke race reed. Hij lag op podiumkoers, nadat hij op fraaie wijze George Russell en Sergio Perez inhaalde, maar Ferrari haalde hem een ronde of 10 voor het einde naar binnen. En doordat Sainz ook nog een tijdstraf had vanwege een unsafe release kwam hij als negende terug op het circuit. De Spanjaard vroeg zich in de auto hardop af waarom Ferrari deze keuze maakte, maar volgens Mattia Binotto was het een logische beslissing.

"Allereerst beschikt Carlos niet over alle informatie als hij in de auto zit. Het is voor hem dus moeilijk te beoordelen. We probeerden de stint te verlengen, maar kregen in de gaten dat de banden het niet tot het einde zouden volhouden. Als we buiten waren gebleven hadden we een gigantisch risico genomen met de veiligheid van het rubber", tekende Binotto op aan Motorsport.com.

Carlos Sainz Frankrijk pit

Bonuspunt

"En bovendien was Carlos er nooit ingeslaagd om vijf seconden weg te rijden van George Russell en Sergio Pérez. En dus was het de juiste keuze om nog een keer te pitten. En doordat we dat deden, hebben we ook nog een extra punt gewonnen met de snelste raceronde", besluit de Ferrari-teamchef. 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Frankrijk

Lees ook: Teleurgestelde Charles Leclerc: Zo verdien ik het kampioenschap niet

Lees ook: Carlos Sainz: Zonder straf stond ik op het podium

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden