Carlos Sainz: Zonder straf stond ik op het podium

sainz-bahrein

Carlos Sainz heeft genoten van de Grand Prix van Frankrijk. De Spanjaard die achteraan de grid moest beginnen reed een inhaalrace en kwam na een gevecht met Sergio Pérez uiteindelijk als vijfde over de finish.

Voorafgaand aan het raceweekend in Le Castellet wist Carlos Sainz dat hij achteraan zou gaan starten. Door een falende Ferrari-powertrain in Oostenrijk moest de Italiaanse renstal onderdelen verwisselen wat een gridstraf voor Sainz opleverde. Tijdens de kwalificatie was hij de held van de zaterdag. Doormiddel van een tow hielp hij zijn teamgenoot Charles Leclerc aan pole position.

Inhaalrace

Sainz begon rustig aan de bloedhete race op Paul Ricard, maar vond gedurende de race toch vrij gemakkelijk zijn weg naar voren: "De omstandigheden waren lastig, maar het was een leuke race. Ik heb veel auto's ingehaald en een paar mooie gevechten gehad", weet Sainz te vertellen aan F1.com. De Spaanse coureur lag op de negende positie toen in ronde achttien zijn teamgenoot Charles Leclerc zijn Ferrari-bolide in de muur reed. In dezelfde ronde ging Sainz naar binnen voor een pitstop. De wisseling van banden ging niet vlekkeloos en de Madrileen krijgt een tijdstraf van vijf seconde voor een unsafe release. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Tijdstraf

Tijdens de pitstops was Sainz de enige coureur die naar de mediums was gegaan. Daardoor had hij aan een voordeel ten opzichte van de andere top tien rijders waardoor hij zich terugvocht naar de derde plek. Met name de inhaalactie op Sergio Pérez was indrukwekkend, omdat hij tijdens een knappe inhaalactie op oude banden, ook nog een zijn enigneer op boardradio kreeg die vroeg of hij naar binnen kon komen. Enkele ronde later gaf de 27-jarige coureur alsnog gehoor aan zijn team en kwam hij naar binnen. "Het podium viel weg omdat we naar binnen moesten en dus ook de penalty in te lossen. Zonder tijdstraf waren we sowieso op het podium gekomen."

Lees ook: Teleurgestelde Charles Leclerc: Zo verdien ik het kampioenschap niet

Lees ook: Lando Norris blij met hoogst haalbare resultaat

Lees ook: Mick Schumacher: Safety car ruïneerde mijn race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden