Teleurgestelde Charles Leclerc: Zo verdien ik het kampioenschap niet

Leclerc Binotto race Frankrijk

Charles Leclerc is uitermate teleurgesteld na zijn crash tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De prestaties van Ferrari waren het hele weekend al uitstekend, en met de pole position voor de Monegask, zag de race er dan ook veelbelovend uit. Leclerc heeft zijn race door een fout echter vroegtijdig moeten eindigen. 

De Ferrari-coureur heeft in eerste instantie niet veel te zeggen over zijn crash: "Ik verloor de achterkant. Dat is het." Dan geeft hij aan dat er zeker op technisch gebied naar gegeken zal worden, maar dat het waarschijnlijk gewoon een rijdersfout is geweest. Hij weet zelf niet hoe het precies gebeurde: "Op technisch gebied moeten we het checken. Maar ik denk dat het gewoon een fout was. Ik probeerde te veel naar buiten te gaan. De band kwam waarschijnlijk op iets van vuil."

"Maar het is mijn fout, en als ik fouten als deze blijf maken, dan verdien ik het om het kampioenschap niet te winnen", zo vertelt hij tegenover F1.com.

Crème de la crème

In de hoogste klasse van de autosport kun je je fouten als deze niet permitteren, en dat weet Leclerc ook: "Het niveau ligt dit jaar erg hoog. Ik presteer op een hoog niveau, maar als ik deze fouten blijf maken is het nutteloos om op hoog niveau te blijven. Dus we gaan het zien." Er is nog één raceweekend voor we de zomerstop in gaan. Volgend weekend zal de Monegask er alles aan doen om het gat naar Max Verstappen te verkleinen. Momenteel leidt Verstappen het kampioenschap met 63 punten voorsprong op Leclerc. En ook Pérez komt weer om de hoek kijken. De teamgenoot van Verstappen zit nog maar zeven punten achter Leclerc, en ook hij houdt zich bezig met het kampioenschap. 

Leclerc auto Paul Ricard

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: Lando Norris blij met hoogst haalbare resultaat

Lees ook: Mick Schumacher: Safety car ruïneerde mijn race

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Frankrijk: De race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden