Lando Norris blij met hoogst haalbare resultaat

Lando Norris Frankrijk

Lando Norris is meer dan tevreden met zijn resultaat van de race. Van tevoren had hij al verwacht dat hij de Mercedes van Russell en de Alpine van Alonso niet achter zich kon houden. Volgens hem heeft hij dan ook het hoogst haalbare resultaat behaald. 

"Ik had al verwacht dat ik achter Alonso zou finishen vandaag, ookal doet het me pijn om dat te zeggen", vertelt Norris op een lacherige toon tegen F1.com. Tijdens de kwalificatie presteerde de Brit boven verwachting, iets dat in de race niet is gelukt. Maar hij is hoe dan ook blij met het hoogst haalbare, namelijk de zevende plek. "Zonder te klinken als een held, vind ik dat ik gister een erg goede prestatie heb geleverd met mijn kwalificatieronde. Het is niet verrassend, want ik had dit al een beetje verwacht, maar ik ben blij met wat we neergezet hebben. Het is het beste wat we konden doen, ookal wil je altijd meer."

Updates goed uitgepakt

Ook McLaren heeft voor dit raceweekend updates meegenomen. Norris lijkt hier erg positief over: "Er zijn veel positieve kanten, het heeft de auto verbeterd. We gaan de goede kant op, voor de kwalificatie meer dan voor de race." Ondanks dat voelde de auto vandaag niet perfect aan volgens de coureur, vooral in verhouding tot de zaterdag. "Ik had vandaag niet het vertrouwen in de auto als gisteren", zo laat hij weten. Maar alsnog is hij erg blij met de verbeteringen aan de auto: "We zouden een stuk langzamer zijn als we ze niet hadden gehad." 

Lees ook: Sergio Pérez: Stevig gevecht met Mercedes

Lees ook: Alexander Albon niet tevreden met P13

Lees ook: Esteban Ocon na punten thuisrace: Geweldig gevoel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden