Hero or Zero: Grand Prix van Frankrijk: De race

daniel ricciardo australie mc laren

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de Grand Prix van Frankrijk, met onder andere een briljant Mercedes en schutterend Ferrari.

Hero

Mercedes

Wat een dag voor de mannen van Mercedes. Voor het eerst in seizoen 2022 hebben ze een dubbele podium gepakt en eigenlijk ook gewoon op pure pace. Hoewel het gat tussen Mercedes en Verstappen en Leclerc nog vrij groot is, is er wel echt een stap gezet. De personificering van de goede vorm bij Mercedes is Lewis Hamilton, die voor de vierde keer op rij het podium mocht betreden.

Daniel Ricciardo

Het seizoen van Daniel Ricciardo is één vol dieptepunten maar op Paul Ricard kon Ricciardo weer punten bij schrijven. Het is ook langzaam de stijgende lijn waar Ricciardo zich in bevindt, want ook in Oostenrijk scoorde Ricciardo. Het gat naar Norris is dan wel nog acht seconden, maar het bijschrijven van twee punten moet goed doen.

Zero

Ferrari

Het is alsof Ferrari niet wíl winnen. Charles Leclerc was in het eerste gedeelte moeiteloos aan de leiding, maar door een fout schoof hij de baan af. Carlos Sainz leek op weg naar een podium, maar door tactisch geblunder kwam er een vijf seconden straf en uiteindelijk een extra pitstop waardoor er niet een Ferrari naar het podium mocht. Een tactische blunder dus. En dat is niet voor het eerst bij de Italianen.

Sergio Pérez

Op een dag dat Carlos Sainz en Charles Leclerc niet op het podium eindigen, moet je in de tweede Red Bull dat wel doen. Sergio Pérez slaagde daar niet in. Al gauw werd duidelijk dat de Mexicaan niet echt mee kon doen, maar dat ook Hamilton langzaamaan wegreed was een teleurstelling. Uiteindelijk ging ook George Russell nog hem voorbij, om de malaise te benadrukken. Het moet echt beter.

Lees ook: Familie Schumacher beticht van verspreiden leugens

Lees ook: Ayumu Iwasa wint zijn eerste F2 Feature Race

Lees ook: Max Verstappen: Bandenmanagement cruciaal voor overwinning

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden