FIA-president snapt negatieve reacties op Andretti-nieuws niet

Racestart Oostenrijk Sprint

Mohammed Ben Sulayem begrijpt niet waarom het nieuws dat Andretti, in samenwerking met Cadillac, de Formule 1 in wil zo negatief is ontvangen. "Dat verrast me echt."

Afgelopen week maakten Andretti en General Motors, waar Cadillac onder valt, bekend dat ze samen de Formule 1 in willen. Wanneer dat moet gebeuren is nog niet bekend al bestaat het vermoeden dat het om 2026 gaat, als de nieuwe (motor)reglementen ingaan. Het nieuws dat Andretti de sport in wil is niet al te positief ontvangen en dat begrijpt de FIA-president Mohammed Ben Sulayem helemaal niet. 

"We moeten juist blij zijn dat grote fabrikanten als General Motors en echte raceteams als Andretti de sport in willen", schrijft Sulayem op Twitter. 

Mohammed ben Sulayem Horner

Elfde team

Naar verluidt staat het Formula One Management (FOM) niet open voor een elfde team in de Formule 1. FOM schreef ook in een reactie dat het verzoek voor een nieuwe deelnemer door zowel de Formule 1 als de FIA goedgekeurd moet worden en dat de Formule 1 een 'geloofwaardig en stabiel' kampioenschap moet blijven. 

Lees ook: Andretti en Cadillac werken samen aan Formule 1-inschrijving

Lees ook: Bas Schothorst en Jeroen Mul te gast in F1 aan Tafel met presentator Mattie Valk

Lees ook: Valtteri Bottas: Zhou maakte amper fouten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden