Valtteri Bottas: Zhou maakte amper fouten

door Tim Koenders
Zhou Bottas Alfa Romeo

Volgens Valtteri Bottas maakte Guanyu Zhou amper fouten in zijn eerste jaar in de Formule 1. De Chinees pakte in zijn debuutseizoen zes punten en eindigde als achttiende in het kampioenschap.

In 2022 was Guanyu Zhou de enige debutant in de koningsklasse van de autosport. Hij was de eerste Chinees in de Formule 1. De Chinees reed voor Alfa Romeo naast de ervaren Valtteri Bottas. De Fin was met zijn ervaring de nummer één binnen het team. De Alfa Romeo-coureur is zeer tevreden over het eerste seizoen van zijn jonge teamgenoot.

Alfa Romeo Aston Martin Abu Dhabi

Progressie

“Zijn grote kracht was dat hij amper fouten maakte, dat zie je niet altijd bij een debutant. In de Formule 1 wil je al snel te veel, dan kan het zijn dat je knullige fouten gaat maken.” Dat liet Valtteri Bottas weten tegenover Motorsport.com. “Hij heeft zichzelf de tijd gegund om te ontwikkelen. Zowel in de kwalificaties als in de race boekte hij stapt voor stap progressie. Dat heeft hij enorm goed gedaan.” De Fin is ook zeer te spreken over de technische kennis die Zhou heeft opgedaan. “Het is mooi om al die progressie te zien.”

Lees ook: Piastri kijkt uit naar samenwerking Norris: Sterke teamgenoot om van te leren

Lees ook: Nederlanders spreken over mooie Dakar-dag

Lees ook: Prachtige Dakar-dag met succes gebroeders Coronel

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden