FIA stelt sieradenverbod uit tot juni

door Zus Veldkamp
FIA_Turkey09_418_7

De FIA gaat het sieradenverbod uitstellen tot juni. Dit doen ze zodat ze eerst goede gesprekken kunnen voeren met de coureurs, die het totaal niet eens zijn met dit verbod. 

Met twee nieuwe wedstrijdleiders worden de regels ook anders gehanteerd. Zo ook het verbod op het dragen van sieraden en het correct dragen van het brandveilige ondergoed. Dit tot grote onvrede bij de coureurs. Nu is het verbod uitgesteld tot juni, omdat er eerst goede gesprekken met de coureurs gevoerd moeten gaan worden. 

Protest

Het sieradenverbod leidde tot protesten van een aantal coureurs. Zo kwam Lewis Hamilton in Miami met allerlei sieraden om zich heen naar de persconferentie en had Sebastian Vettel zijn onderbroek over zijn racepak gedaan vlak voor de eerste vrije training in Miami. Ook het brandveilige ondergoed moet namelijk correct gedragen worden van de FIA. Hamilton heeft zelfs sieraden die niet af kunnen en vindt het dan ook onnodig dat de FIA daar zo erg mee bezig is. De FIA zelf is bang voor de gevolgen van het dragen van sieraden tijdens een heftig ongeluk, zoals die van Romain Grosjean in 2020. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Autosport (@autosport)

Onduidelijkheid

Toch heerst er ook onduidelijkheid over welke sieraden er onder het verbod vallen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat trouwringen wel gewoon gedragen mogen worden, maar de rest dus niet. Kevin Magnussen is een van die coureurs die graag met zijn trouwring om racet, maar toen hij hoorde dat er een €50.000 boete op zou staan heeft hij hem heel snel weer af gedaan. "Ik heb mijn trouwring af gedaan toen ik hoorde dat de boete 50.000 euro was. Ik heb hem toen in een laatje gedaan omdat ik het risico niet wil lopen", aldus Magnussen tegenover Autosport. Nu de geluiden gaan dat hij weer om mag wil hij het eerst dubbel checken bij de FIA. "Ik hou ervan om mijn trouwring te dragen, dus als het mag dan doe ik het. Maar ik ga eerst dubbel checken of het wel klopt."

Lees ook: Charles Leclerc: voel geen extra druk voor thuisrace

Lees ook: Bernie Ecclestone gearresteerd wegens vuurwapenbezit

Lees ook: F1 Tijdschema Grand Prix van Monaco

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen