FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting (66) overleden

CharlieWhiting

Charlie Whiting is donderdagochtend op 66-jarige leeftijd plotseling overleden. De wedstrijdleider van de FIA stierf in Melbourne aan de gevolgen van een longembolie.

"Met intens verdriet heb ik het nieuws tot me genomen dat Charlie is overleden", aldus FIA-president Jean Todt in een verklaring. "Ik ken Charlie al jaren en hij was een groots centrale figuur in de Formule 1 die de ethiek en spirit van onze sport belichaamde. De Formule 1 heeft een trouwe vriend en charismatische ambassadeur verloren."

Whiting was sinds 1997 wedstrijdleider in de koningsklasse van de autosport. In 1977 kwam hij de Formule 1 in als werknemer van Hesketh en Brabham. In 1988 trad hij dienst van de FIA waar hij de rest van zijn loopbaan zou blijven werken.

Ook Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, is geschokt door het plotselinge overlijden van Whiting. "Mijn hele raceleven lang ken ik Charlie al", zegt hij op de website van de Formule 1.

"We zijn samen monteur geweest en zijn vrienden geworden in onze tijd die we samen over de wereld hebben doorgebracht. Het is een zwaar verlies voor mij persoonlijk, maar ook voor de hele Formule 1-familie."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden