Fittipaldi en Bearman rijden Young Driver Test voor Haas

Pietro Fittipaldi in de auto van Haas eerste testdag Bahrein 2022

Haas heeft de line-up van hun coureurs aangekondigd voor de post-seizoentest in Abu Dhabi. F2-coureur Oliver Bearman en reservecoureur Pietro Fittipaldi zullen deelnemen aan de banden- en Young Driver-test op het Yas Marina Circuit op 28 november.

Aanstaande vrijdag zal Bearman al in actie komen tijdens de eerste vrije training voor Haas, wat zijn tweede ervaring met een Formule 1-auto dit seizoen betekent. De Britse coureur maakte eerder al indruk met zijn debuut tijdens de vrijdag in Mexico.

"Ik kijk er echt naar uit om de Young Driver Test in Abu Dhabi te doen. We doen samen VT1 op vrijdag, dus het zal geweldig zijn om daarop voort te bouwen en een hele dag in de auto te zitten", vertelt de 18-jarige Bearman.

Bearman, die deel uit maakt van de Ferrari Driver Academy, zal zijn aandacht echter wel moeten verdelen tussen zijn werkzaamheden voor Haas en de Formule 2 seizoensfinale in Abu Dhabi. De rookie staat momenteel op de zesde positie in het klassement.

F1 naar IndyCar

Fittipaldi is al enkele jaren betrokken bij het Amerikaanse team. In 2020 verving hij tijdens twee Grands Prix Romain Grosjean, na het ongeluk van de Fransman in Bahrain. Voor het komende autosportseizoen heeft de Braziliaans-Amerikaanse Fittipaldi een zitje gevonden in de IndyCar bij het team van Rahal Letterman Lanigan Racing. Het is nog niet bekend welke impact zijn fulltime-stoeltje zal hebben op zijn rol bij Haas.

"Het is altijd een geweldige kans om in een Formule 1-auto te rijden en om ons ontwikkelingswerk voort te zetten, samen met het hele team van Haas", laat Fittipaldi weten. "Ik kijk ernaar uit om de laatste ronden van het seizoen voor het team te rijden."

Lees ook: FIA kon niet anders dan gridstraf geven aan Carlos Sainz

Lees ook: Toto Wolff sneert naar oud-wedstrijdleider Masi

Lees ook: Olav Mol: We moeten Vegas niet meer overhypen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden