Toto Wolff sneert naar oud-wedstrijdleider Masi

door Shakyra van den Heuvel
Mercedes Ferrari - Hamilton Leclerc - Groot-Brittannie 2022

Aangezien alle kampioenschappen al vergeven zijn aan Verstappen en Red Bull, gaat het tijdens de laatste race vooral om P2 en P3 in het constructeurskampioenschap. Zowel Ferrari als Mercedes hebben beide nog een hele goede kans. Toto Wolff denkt dat er deze keer wel eerlijke beslissingen gemaakt zullen worden door 'een goede wedstrijdleider'. 

Eigenlijk staat er vrij weinig meer op het spel, maar dat maakt de strijd tussen Ferrari en Mercedes niet minder. Beide willen ze graag het seizoen eindigen op de tweede plek in het klassement. Toto Wolff zegt voorafgaand aan de laatste race van het seizoen dat hij verwacht dat het een eerlijke strijd gaat worden tussen de twee teams. "We komen daar nagenoeg met hetzelfde aantal punten en dit keer hebben we een goede wedstrijdleiding", aldus de teambaas van Mercedes bij Motorsport.com. Hiermee deelt hij een sneer uit naar voormalig wedstrijdleider Michael Masi die verantwoordelijk was voor de welbesproken eindstrijd van het 2021-seizoen waar Verstappen zijn eerste wereldtitel pakt. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Hevige strijd

Elke race wordt de strijd tussen de twee teams steeds heviger en komen ze steeds dichter bij elkaar in het klassement. Na de zomerstop heeft Ferrari een stijgende lijn ingezet en sinds het weekend in Las Vegas is het gat tussen beide teams nog maar 4 punten. "Ferrari was hier heel erg snel, zij hebben hun werk heel goed gedaan", aldus Wolff. In Abu Dhabi zal er dus vooral worden gekeken naar welk team de meeste punten kan halen met hun twee coureurs. Mercedes-teambaas Wolff zal niet mega enthousiast zijn met hun tweede plek in het constructeurskampioenschap. "Om eerlijk te zijn zou het goed zijn om met P2 en een positief gevoel het jaar uit te gaan, maar P2 of P3 maakt mij niet aan het juichen." Ook geeft hij toe dat hij meerdere keren pech had gedurende het seizoen en dat ze daarom ook punten hebben laten liggen. "We moeten blijven pushen en volgende week zien we wat we kunnen doen."

Lees ook: Nyck de Vries komend seizoen actief in WEC voor Toyota

Lees ook: Richard Verschoor eindigt op P6 in GP Macau

Lees ook: Raymond Mens en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden