Nyck de Vries komend seizoen actief in WEC voor Toyota

door Patrick Wuite
De Vries Training Saudi

Nyck de Vries heeft een topzitje veroverd bij het Toyota Gazoo Racing Team in het World Endurance Championship. Het hele seizoen zal hij actief zijn in de langeafstandsklasse en daardoor zal hij ook deelnemen aan de 24 uur van Le Mans.

Nyck de Vries begon 2023 bij het team van AlphaTauri in de Formule 1, maar raakte na de Grand Prix van Groot-Brittannië zijn stoeltje kwijt bij het team uit Faenza. Sindsdien werd zijn naam vaak genoemd in diverse klasses. Eerder tekende de 28-jarige Fries een contract bij Mahindra in de Formule E, de klasse waarin hij in 2021 wereldkampioen werd. Ook werd hij in verband gebracht met Toyota in de WEC en nu is dan eindelijk de kogel door de kerk: Nyck de Vries zal volgend jaar één van de coureurs zijn voor de nummer 7 Toyota. 

De Vries vervangt Jose Maria Lopez en zal de auto gaan delen met oud-Formule 1-coureur Kamui Kobayashi en Mike Conway. Het nieuwe WEC-seizoen wordt afgetrapt in Qatar op het Losail International Circuit op 2 maart. De felbegeerde 24 uur van Le Mans is in het weekend van 15-16 juni. 

De Vries Toyota

Lees ook: Richard Verschoor eindigt op P6 in GP Macau

Lees ook: Raymond Mens en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Piastri na P10 en snelste ronde: Niet de makkelijkste dag

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden