‘Formula Una Girls’ bij GP van Oostenrijk

025_Grid_girl_Verstappen_Scuderia_Toro_Rosso_GP_Oostenrijk

De gebruikelijke ‘gridgirls’ mogen dan ontbreken bij de Oostenrijkse Grand Prix, er zullen wel degelijk ‘Formula Una girls’ hun opwachting maken in Spielberg. Daarvoor heeft Red Bull-eigenaar Dieter Mateschitz zich hard gemaakt.

De Oostenrijker stoorde zich mateloos aan het besluit van Liberty Media om de dames van de grid en het podium te verbannen. “Formule 1 zonder gridgirls is niets meer dan een ongelooflijke poppenshow”, fulmineerde hij tegenover de Oostenrijkse krant Kronen. Volgens Mateschitz heeft de Formule 1 “belangrijkere dingen te doen” dan het over de aanwezigheid van gridgirls te hebben.

Traditie

Sinds jaar en dag maakten Oostenrijkse schonen deel uit van het raceweekeinde in Spielberg. De dames verschenen volgens traditie in de zogeheten ‘Dirndl’-jurkjes. Hoewel de dames dit jaar niet op de grid van de Red Bull Ring te vinden zullen zijn, maken ze wel degelijk deel uit van het raceweekeinde. Volgens Red Bull-woordvoerder Stefan Hotschl krijgen de dames “representatieve taken naast de baan en in verscheidene fanzones.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen