Formule 1 kondigt nieuwe sprintweekenden aan

door Shakyra van den Heuvel
Max Verstappen leidt de rest van de groep tijdens de sprintrace in Brazilië 2021

De Formule 1 heeft zes nieuwe locaties aangekondigd waar volgend seizoen de sprintweekenden plaats zullen vinden. Deze circuits zijn uitvoerig bekeken en uitgekozen op inhaalmogelijkheden en entertainmentgehalte. 

Zes sprintraces in 2024

Volgend jaar zijn er een aantal nieuwe locaties waar nog niet eerder een sprintweekend heeft plaatsgevonden. Brazillie mag zijn vierde sprintweekend organiseren, ook Oostenrijk mag het voor de derde keer vormgeven. Austin en Qatar waren dit jaar een succes waardoor het volgend jaar daar ook weer plaats mag vinden. Miami en China maken de lijst compleet en mogen voor de eerste keer de sprint organiseren. In China is sinds 2019 niet meer geracet vanwege de coronapandemie die in 2020 uitbrak. Het is daarom een verrassing dat gelijk in het eerste jaar een sprintrace wordt gehouden op het Shanghai International Circuit. In tegenstelling tot afgelopen jaar zijn de sprintweekenden beter verdeeld over het jaar. Afgelopen seizoen hadden we in het begin van het jaar amper te maken met dit nieuwe format, terwijl aan het einde van het seizoen er weekenden achter elkaar werden verreden met het sprintformat. Dit jaar is daar beter naar gekeken door de Formule 1. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Support voor apart kampioenschap

Afgelopen november is tijdens de F1 Commissie vergadering gesproken over de sprintweekenden. Ze hebben gekeken naar een eventuele update die ze kunnen doen in het seizoen van 2024. In deze vergadering is er gesproken om de sprintweekenden los te zien van het wereldkampioenschap F1, hier was zeker animo voor om dit in de toekomst te veranderen. Er zal worden gekeken naar de details en de regels die dan zullen gelden. Later zullen er eventuele veranderingen bekend worden gemaakt door de Formule 1. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Max valt in de prijzen

Lees ook: Ferrari-voorzitter onthult update over toekomst Sainz en Leclerc

Lees ook: Daniel Ricciardo 'herboren' na terugkeer in F1

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden