Formule 1 start in Oostenrijk, eindigt in Abu Dhabi

F1-herziene-kalender

De Formule 1 zal starten in Oostenrijk in het weekend van 3-5 juli. Chase Carey maakte dat vanochtend bekend in een verklaring op de website van de F1.

De verklaring maakt ook duidelijk dat de F1 van zins is een seizoen af te werken per werelddeel, beginnend in Europa, door naar Azië, dan Amerika en afsluitend in het Midden-Oosten.

"We hebben ons ten doel gesteld om te beginnen met racen in Europa in juli, augustus en begin september. De eerste race vindt plaats in Oostenrijk in het weekend van 3-5 juli. In september, oktober en november wordt dan achtereenvolgens geracet in Eurazië, Azië en Amerika. Het seizoen eindigt in het Midden-Oosten met eerst Bahrein en de finale in Abu Dhabi. Zo hebben we tussen de 15-18 races verreden."

De definitieve kalender wordt volgens Carey binnenkort bekend gemaakt.

Zonder publiek
Carey verwacht dat de eerste races zonder publiek verreden worden, maar dat bij de latere evenementen publiek toegelaten kan worden. Dat is logischerwijs wel afhankelijk van hoe de pandemie zich ontwikkelt en welke procedures ingesteld kunnen worden. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat bovenaan en er zal enkel geracet worden als men er van overtuigd is dat het volledig vertrouwd is.

Ook hint Carey in zijn verklaring naar nieuwe financiële regelementen. "Terwijl we druk bezig zijn geweest met ons 2020-plannen, hebben we ook hard gewerkt met de FIA en de teams om de toekomst van de F1 te garanderen door middel van nieuwe technische, sportieve en financiële regelementen. Die verbeteren de competitie en actie op de baan en maken de sport vanuit zakelijk oogpunt gezonder."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden