Formule 2 en Formule 3 vanaf 2023 over op duurzame brandstof

door Gijs Leuvenink
Formule 2 feature race Grand Prix Abu Dhabi 2021

De Formule 2 en de Formule 3 gaan vanaf volgend seizoen over op een duurzamere brandstof. In samenwerking met Aramco zullen de opstapklasses eerst met 55% duurzame brandstof gaan rijden, wat in 2026 100% moet worden.

"Het is in de huidige tijdsgeest erg belangrijk om met duurzaamheid bezig te gaan", sprak Bruno Michel, de grote baas van de Formule 2 en 3. "Om de stap naar duurzame brandstoffen te nemen is een goede leverancier als Aramco een must. Zij hebben zich toegelegd op het creeëren van een duurzame brandstof."

Innovatie

De Formule 2 en Formule 3 wordt zo een probeertuin voor de synthetische brandstof. De Formule 1 zou op termijn ook deze stap moeten zetten Voor Michel is dat een mooi gegeven. "Het in de Formule 2 of Formule 3 proberen is goed te doen omdat de wagens op zich gelijk zijn. Dat we deze rol mogen opnemen is bijzonder. De 18 inch banden waren bijvoorbeeld eerst bij ons uitgeprobeerd. Nu het ook proberen van deze brandstoffen. Dat is mooi."

Isack Hadjar formule 3

Klimaatneutraal in 2030

De stap naar synthetische brandstoffen is een belangrijke in de richting van het doel om klimaatneutraal in 2030 te worden. In 2026 zal ook in de Formule 1 met duurzame brandstof gereden gaan worden en de nieuwe motorenregels worden dan aangepast. Niet alleen de Formule 1, maar ook alle kampioenschappen van de FIA gaan in 2026 op duurzame brandstof over. De WRC rijdt sinds dit seizoen al volledig duurzaam.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Nederland live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Lando Norris kijkt uit naar kwalificatie op Zandvoort

Lees ook: Lando Norris: Verstappen kan records Hamilton breken

Lees ook: Jean Todt: Michael Schumacher in goede handen

 

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden