Formule E-kampioenschap opgeschort

13 mrt 2020
Formule-E

Het Formule E-seizoen is in zijn geheel uitgesteld. Eerder had het kampioenschap al races in Rome, Sayan (China) en Jakarta uitgesteld.

In een statement laat het kampioenschap weten dat: "Zoals is gemeld in Europa specifiek, maar ook over de gehele wereld, zal het aantal COVID-19-gevallen blijven toenemen en verwachten experts een piek in de aankomende maand. Om die reden hebben we besloten om het 2019-20 ABB FIA Formule E-kampioenschap uit te stellen."

Het statement laat verder weten dat "deze beslissing niet makkelijk is, maar het beschermen van de gezondheid en welbevinden van stafleden, teams, partners en leveranciers, en hun families, is essentieel."

Hoe het seizoen nu verder gaat is nog onduidelijk. Zelf spreken ze van een 'rode vlag' voor maart en april en een 'gele vlag' voor mei. Concreet betekent dit uitstel voor de Parijse race op 18 april en houden ze optie open om races in mei in te halen. De Koreaanse race in Seoul van 3 mei was al van de baan. Ze hopen in juni en juli weer daadwerkelijk races te kunnen organiseren, waaronder ook de uitgestelde.

13 mrt 2020

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen