Formule E presenteert volledige kalender 2020/2021

door Sandra Douma
1-1017600262-LAT-20190712-_2ST6566

Formule E heeft samen met de FIA de volledige kalender voor het wereldkampioenschap van 2020/2021 gepresenteerd. De nieuwe kalender bevat een nieuwe locatie en wijzigingen in de reeds geplande raceweekenden. Hierdoor komt het uit op het langste seizoen in de historie van het kampioenschap.

Het zevende seizoen in het Formule E-kampioenschap bestaat uit vijftien races in acht steden, verspreid over drie continenten. In Mexico is de race van 19-20 juni verplaatst van Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad naar Puebla. Hier is voor gekozen, omdat het circuit momenteel dienst doet als veldhospitaal voor corona-patiënten in Mexico.

2-_ALS3135-700x467
Formule E-race Mexico-City, Autodromo Hermanos Rodriguez in april 2020 - Foto: Formula E

Ronde tien en elf worden een maand later tegen de skyline van Manhattan verreden in New York City op 10 en 11 juli. De Formule E keert daarna terug naar Europa voor de E-Prix van Londen. In Londen wordt er op 24 en 25 juli gereden op een unieke baan, die deels binnen en deels buiten ligt bij de ExCel in Londen. De seizoensfinale wordt vervolgens verreden in Berlijn op 14 en 15 augustus.

Races geschrapt

Door de corona-pandemie zijn er ook races gesneuveld. Zo zijn de Marrakesh E-Prix en de Santiago E-Prix geschrapt van de kalender. Deze races stonden gepland voor 22 mei, 5 en 6 juni. De races in Santiago, Sanya en Seoul worden naar seizoen acht doorgeschoven, met de hoop dat er dan publiek aanwezig kan zijn.

Eerst staan de races in Valencia te wachten, deze zullen op 24 en 25 april plaatsvinden, waarna het circus zich zal verplaatsen naar het stratencircuit van Monaco. Daar zal één race verreden worden op 8 mei.

Lees ook: Frijns over E-Prix van Rome: "Typisch Formule E weekend"

Lees ook: Olav Mol: “Zonder geluk vaart niemand wel”

door Sandra Douma

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden