Fotograaf raakt gewond na startcrash GP Monaco

Crash Pérez GP Monaco

Bij de startcrash van de Grand Prix van Monaco, waarbij Sergio Pérez, Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg hard met elkaar in aanraking kwamen, is een Italiaanse fotograaf gewond geraakt. Hij werd namelijk geraakt door rondvliegende brokstukken.

De Grand Prix van Monaco was snel klaar voor beide Haas-coureurs en Sergio Pérez. Magnussen probeerde op weg naar Beau Rivage de positie van Pérez te pakken, wat uiteindelijk leidde tot een touché tussen beide coureurs en een keiharde crash, waarbij Hülkenberg ook slachtoffer werd. Alle betrokkenen stapten ongedeerd uit, maar dat kon niet gezegd worden van één van de fotografen naast de baan.

Bij de crash vlogen er namelijk allerlei brokstukken door de lucht en de fotografen en marshalls stonden heel dicht bij de vangrails van bocht 2, waar Pérez en Magnussen hard in de muur belandde. Een Italiaanse fotograaf had onwijs veel pech en werd door één van deze losvliegende onderdelen geraakt en raakte zelfs gewond. Na onderzoek in het medisch centrum van het circuit werd duidelijk dat de verwondingen meevielen. Nog voor het einde van de race liet de fotograaf zijn gezicht alweer zien in het mediacentrum.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ESPN F1 (@espnf1)

Geen straf voor Magnussen

Na afloop van de race ging het niet over de klap zelf, maar over de vraag wie de schuldige was. Magnussen wees naar Pérez. De Deen was ervan overtuigd dat zijn concurrent niet genoeg ruimte liet en dat daardoor de crash ontstond. Pérez, Helmut Marko en Christian Horner bekeken het echter van de andere kant, en zij spraken hun verbazing uit over de manier waarop de wedstrijdleiding naar het incident keek. De stewards besloten namelijk geen onderzoek in te stellen, waar vooral Magnussen van geluk mag spreken. De Deen staat namelijk op tien strafpunten en bij twaalf strafpunten in twaalf maanden tijd volgt er een wedstrijd schorsing. Hülkenberg stond er neutraal in, hij vond het vooral zonde van zijn race en bestempelde de crash als onnodig.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

 

Lees ook: Newgarden wint Indy 500, VeeKay negende

Lees ook: Mercedes-coureurs met elkaar eens: "Meest saaie race ooit"

Lees ook: Race Gemist: GP Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden