Franco Colapinto wint F3-sprintrace in Imola

3639737

Franco Colapinto wint de sprintrace van de Formule 3 in Imola. Verrassend genoeg deelt hij het podium met Victor Martins en Jak Crawford. Hij startte de race vanaf pole position, maar heeft die positie vrij vroeg in de race al af moeten geven aan Ido Collet. Dit is de eerste overwinning voor Van Amsersfoort Racing.

Tijdens de herstart in de laatste ronde wist Colapinto de eerste positie terug te krijgen van Caio Collet, die vrijwel de hele race vooraan heeft gereden. Direct hierna probeerde ook Isack Hadjar hem in te halen, waarna hij Collet van de baan afreed. Zelf eindige Hadjar nog op een vijfde plaats. Martins en Crawford staan dankzij deze actie naast Colapinto op het podium.

Safety cars in overvloed

De sprintrace van 20 ronden kende een hoop safety cars. De eerste safety car kwam de baan op in ronde 9. Het lijkt alsof er een grote crash is geweest tussen Zak O’Sullivan en Josep María Martí, maar beide auto’s zijn apart van elkaar de baan afgegaan, waarna zij op dezelfde plek in de muur zijn beland. Na het verdwijnen van de safety car is er een hoop chaos op de baan. Een hoop inhaalacties met hier en daar ook wat contact. Ido Cohen verliest hier zijn voorvleugel na contact met Kaylen Frederick.

Nog geen ronde na de herstart doet de volgende crash zich voor, waarna er weer een safety car op de baan te vinden is. Reece Ushijima en Federico Malvestiti staan samen in de muur.

De safety car verdwijnt in ronde 16, wat in de laatste vier ronden voor een eindsprint zorgt. Gregoire Saucy zakt helemaal terug naar de laatste plaats op de baan. Arthur Leclerc raakt de borden van piepschuim langs het circuit, wat voor veel brokstukken hiervan zorgt op de baan. Dit zorgt voor een virtual safety car. Deze virtual safety car duurt tot een ronde voor het eind, waarna dus het incident met Collet en hadjar ook nog plaatsvindt. Uiteindelijk wordt de race uitgereden onder deze laatste safety car.

Van Amersfoort Racing

De winnaar van de race rijdt voor het team Van Amersfoort Racing. Dit Nederlandse team is terug van weggeweest in de Formule 3 en heeft hiermee de eerste overwinning van dit seizoen binnengehaald. Onder andere Max Verstappen, Mick Schumacher en Charles Leclerc hebben in hun jongere jaren voor dit team geracet.

Lees ook: Sebastian Vettel: Toekomst hangt af van progressie Aston Martin

Lees ook: Nieuw format pakt volgens coureurs niet uit zoals zou moeten

Lees ook: Mercedes voor het eerst sinds 2012 niet in Q3

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden