Frans Verschuur in F1 aan Tafel: 2023 laatste jaar in F1 voor De Vries

Nyck De Vries_Bahrein

Nyck de Vries moet vooral gaan genieten van zijn seizoen in de Formule 1 want volgens Frans Verschuur is 2023 zijn laatste jaar in de koningsklasse van de autosport. Dat liet de bekendste teambaas van Nederland weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Nyck de Vries zal het weekend van de Grand Prix van Azerbeidzjan zo snel mogelijk willen vergeten. Tijdens de eerste vrije training eindigde de Nederlander als zesde, er leken toen zeker mogelijkheden te liggen voor AlphaTauri. In de kwalificatie die volgde crashte De Vries in bocht drie. Hierdoor moest hij achteraan starten bij de Grand Prix. Tijdens de sprint shootout eindigde de AlphaTauri-coureur als laatste. In de sprint wist hij meerdere posities te winnen maar punten leverde het hem niet op. Tijdens de Grand Prix raakte De Vries de muur en wist de finish niet te halen.

nyck de vries bakoe sprintrace

“Het grote probleem is dat hij ver achter Yuki Tsunoda staat. Hij heeft een hele slechte indruk achtergelaten. Ik vind het wel dapper dat hij zei dat het zijn eigen schuld was, ook al kon hij moeilijk wat anders zeggen.” Dat liet de bekendste teambaas van Nederland Frans Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Hij is gewoon niet goed genoeg. We hebben elk jaar een Mazepin of een Latifi in de Formule 1 en ik denk dat die afgelopen weekend geboren is.”

Nyck de Vries of Mick Schumacher?

“Ik denk niet dat De Vries beter is dan Schumacher. Schumacher heeft in zijn laatste periode best goed gepresteerd. Mick hebben we af en toe in de top tien gezien, dat zie ik Nyck nog niet zo snel doen. Hij heeft al veel getest en heeft ervaring in verschillende klasses, het stadium van een jonge coureur die nog veel moet leren is hij wel voorbij. Ik zou hem adviseren om ervan te genieten want dit is zijn laatste jaar in de Formule 1.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max heeft de macht bij Red Bull

Lees ook: Mercedes verlaat teleurgesteld Bakoe

Lees ook: Carlos Sainz: Hele weekend geen vertrouwen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden