Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Mercedes gaat goede kant op

door Tim Koenders
russell monaco

Frans Verschuur denkt dat Mercedes de goede weg in is geslagen met de upgrades. Dat liet de bekendste teambaas van Nederland weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Mercedes is al een aantal seizoenen niet meer dominant in de Formule 1 zoals ze een aantal jaar geleden waren. In 2022 beleefde het team een moeilijk seizoen en ook tijdens de eerste zes races van 2023 stond het team nog niet op het podium. Voor de Grand Prix van Monaco werden verschillende upgrades meegebracht. Volgens Lewis Hamilton boden deze upgrades hoop voor de toekomst. Tijdens de Grand Prix van Spanje eindigde het team als tweede en derde. Veruit het beste resultaat van 2023 voor Mercedes.

hamiltonmercedes2023

Lewis Hamilton

“In Monaco hebben ze natuurlijk een aantal upgrades meegenomen. Daar kon je nog niet zo goed zien wat die upgrades doen. Dit weekend reden ze weer op een echt circuit met hoge snelheden en goede bochten. Ik denk dat Mercedes echt wel de goede kant op is gegaan.” Dat liet de bekendste teambaas van Nederland Frans Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Ze zijn een beetje teruggegaan naar een oud concept. Ze zijn er hard mee bezig en het lijkt heel positief. Lewis Hamilton zit dit jaar ook goed in zijn vel. Deze auto wordt ook een beetje naar hem toe gebouwd.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen verbaast vriend en vijand

Lees ook: Race Gemist: F1-Spanje

Lees ook: Christian Horner: Perez heeft zichzelf te veel druk opgelegd

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden