Frédéric Vasseur wil zwaardere straffen bij budgetcap-overschrijding

RB18 Bahrein

Nieuwbakken Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur vindt dat er in de toekomst zwaardere straffen moeten komen voor als een team de budgetcap overschrijdt. En ook vindt de Fransman dat de FIA sneller moet ingrijpen bij een vergrijp. 

Afgelopen seizoen lag Red Bull onder vuur voor het overschrijden van de budgetcap in 2021. Red Bull had 1,6 procent te veel uitgegeven in 2021 en kreeg daarvoor een geldboete ter waarde van 7 miljoen dollar en mag tot het einde van oktober 2023 minder vaak (10 procent minder, red.) de windtunnel gebruiken. Waar Red Bull de straf buitenproportioneel vond, vonden de andere teams de straf te licht. Frédéric Vasseur, die op 9 januari aan zijn nieuwe ambt is begonnen als Ferrari-teambaas, vond de straf ook te licht en pleit voor zwaardere straffen in de toekomst.

vasseur persconferentie melbourne

"Ten eerste heeft het veelste te lang geduurd. Er moet veel eerder actie ondernomen kunnen worden. En ook moeten er zwaardere straffen komen. Oké dit was de eerste keer, maar vanaf nu moeten we geen onderscheid meer maken tussen kleine en grote overtredingen, want twee of drie miljoen dollar is voor de ontwikkeling van de auto betreft gigantisch", vertelt Vasseur aan Motorsport.com.

Lees ook: Valtteri Bottas: Zhou maakte amper fouten

Lees ook: Ferrari goed op weg naar lichte auto 

Lees ook: Piastri kijkt uit naar samenwerking Norris: Sterke teamgenoot om van te leren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden