Frijns over DTM: "Het wil tijdens de wedstrijd nog niet echt lukken"

door Julia Onclin
400019600787_312365

Nu het Formule E-seizoen afgelopen is, kun je de Nederlander Robin Frijns volgen in de DTM. Afgelopen weekend reed hij op de Lausitzring waar hij finishte als derde en als vierde. "Als derde en vierde finishen is niet slecht, maar als je drie keer vanaf pole vertrekt, wil je daar ook blijven", vertelt Frijns aan Grand Prix Radio.

"We hebben afgelopen weekend de tweede ronde van de DTM gehad, dus eigenlijk race drie en vier. Al met al was het een redelijk weekend", stelt Frijns. "Tijdens de kwalificatie zat het er wel heel goed in aangezien ik van de vier kwalificatieruns drie keer pole heb kunnen pakken. Dat was heel erg goed."

https://twitter.com/DTM/status/1294925264917536768

Tijdens de wedstrijden zit het Frijns echter nog niet mee. Naar eigen zeggen heeft hij wat problemen met zijn banden, die veranderd zijn ten opzichte van vorig jaar. "Voor mij is het wat moeilijker om te lezen wat er precies gebeurt", legt de Nederlander uit. Ondanks dat finishte Frijns de eerste race als derde achter Nico Mueller.

Data analyseren

"Als derde en vierde finishen is niet slecht, maar als je drie keer vanaf pole vertrekt, wil je daar ook blijven. Daar moeten we zeker aan werken." Volgend weekend komt de Nederlander weer in actie in de DTM op de Lausitzring, deze keer op het lange circuit. "We hebben genoeg data om te kunnen analyseren. Nico (Mueller red.) ging best wel hard in de raceruns, dus we kunnen veel van hem leren en hopelijk gaat het dan iets beter."

De hele update van Robin Frijns hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: F2: Gelael brak ruggenwervel tijdens race Barcelona

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden