Nick Cassidy zegeviert in New York, Frijns derde

1-Formula E - Class of 2021 (drivers)

Jaguar-coureur Nick Cassidy heeft de ePrix van New York op zijn naam geschreven. De race werd vroegtijdig afgebroken na een grote bui wat zorgde voor chaotische taferelen. Robin Frijns werd als derde gekwalificeerd.

Al in de kwalificatie wist Cassidy iedereen te snel af te zijn en na de start vloog de Nieuw-Zeelander uit de startblokken. Achter hem startte Stoffel Vandoorne in zijn Mercedes, maar die verloor veel plekken bij de start. Na de start was het de strijd voor de beste keuze voor de attack mode voor de winst.

Regen

In het laatste kwartier kwam de bui die al geruime tijd dreigde de baan over en resulteerde in chaotische taferelen. Het regende kei- en keihard, wat de coureus enorm verrastte. Bij de eerste druppels schoot Frijns naar plek drie, om ook bijna Vandoorne van plek twee te beroven. 

Rode vlag

De intensiteit van de regen nam toe en dat zorgde voor chaotische taferelen. Cassidy schoot in leidende positie van de baan en ook Vandoorne, Di Grassi, Buemi en WK-leider Mortara konden hun bolide niet recht houden. De wedstrijdleiding was genoodzaakt de rode vlag uit te hangen, waar Robin Frijns net de leiding behaald had.

Door de rode vlag werd bepaald dat de wedstrijduitslag iets eerder genomen werd, waar Frijns nog derde lag. Cassidy kreeg zo de overwinning in de schoot geworpen. Lucas di Grassi werd als tweede geklasseerd. Nyck de Vries kwam na wat straffen als achtste in de eindrangschikking.

Stand WK

De race heeft niet voor hele grote verschuivingen in het WK gezorgd. Edoardo Mortara blijft aan de leiding, voor Vandoorne. De Nederlanders staan beide in de top tien, waar Frijns vijfde staat en regerend kampioen Nyck de Vries zevende staat. Zondagavond om 19:00 rijden de mannen de tweede race in Amerika.

Lees ook: Aston Martin krijgt extra investeerders

Lees ook: Lando Norris kritisch op sprintraces

Lees ook: Helmut Marko: Volgen Schumacher op de voet

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden