Gebroken pols houdt Martin van overwinning in Oostenrijk

180812_OOS_Moto3-race

Negen dagen geleden lag Jorge Martin in de grindbak met een gebroken pols. Een week geleden werd hij daaraan geopereerd. Het weerhield de Spanjaard er niet van om in de Grand Prix van Oostenrijk mee te doen om de overwinning in de Moto3. Hij was de enige die het Marco Bezzecchi moeilijk wist te maken.

Bezzecchi moet gedacht hebben dat hij gek werd. De Italiaan nam vorige week in Brno bij de afwezigheid van Martin de leiding over in het kampioenschap van de Moto3. In Oostenrijk probeerde hij weg te komen, maar steeds was daar weer Jorge Martin, die logischerwijs blij mocht zijn dat hij überhaupt in staat was om te racen. Maar met uitrijden en een paar puntjes pakken nam Martin geen genoegen. Hij mengde zich in de strijd met Bezzecchi, Jaume Masia en Albert Arenas alsof er niets aan de hand was – letterlijk.

https://twitter.com/i/status/1028574724182482944

Martin was de enige die het Bezzecchi op enig moment moeilijk maakte, de enige die in staat was drie ronden voor het einde even langs de Italiaan te gaan. Die reageerde meteen door de leiding terug te nemen. Bezzecchi won de race, maar heel zoet smaakte de overwinning niet, in de wetenschap dat het al moeilijk genoeg was om een ernstig geblesseerde Martin te verslaan.

Na afloop was Martin helemaal gesloopt. Hij kon nauwelijks nog een woord uitbrengen. “Het is niet uit te leggen hoe emotioneel dit is”, stamelde hij, zijn tranen inslikkend. “Het is een wonder dat ik hier ben en al helemaal dat ik op het podium sta. Ik kan het zelf niet geloven.”

https://twitter.com/i/status/1028579036359000066

In de laatste rond wist Enea Bastianini een gat van twee seconden te overbruggen om zich alsnog in de strijd om het podium te gooien. De jonge Jaume Masia en Albert Arenas werden daar het slachtoffer van.

In het kampioenschap houdt Bezzecchi de leiding. Martin beperkte de schade tot een achterstand van 12 punten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden