Geen leedvermaak bij Verstappen na lappen Hamilton

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Max Verstappen is niet echt verrast dat hij Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna op een ronde achterstand zette. "Het is wat het is", stelt de Nederlander.

Vorig jaar vochten de twee in een hard duel om de wereldtitel, waar Max Verstappen uiteindelijk mee aan de haal ging, maar dit seizoen zijn de verhoudingen compleet anders. Waar Red Bull een competitieve auto heeft en al twee races heeft gewonnen, worstelt Mercedes, en Hamilton in het bijzonder, gigantisch.

Uitschakeling Q1

De zevenvoudig wereldkampioen werd in Saoedi-Arabië uitgeschakeld in Q1 en kon geen potten breken op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, met een teleurstellende dertiende plaats tot gevolg, terwijl teamgenoot George Russell vierde werd. Pijnlijk genoeg werd Hamilton halverwege de race op een rondje achterstand gezet door zijn titelrivaal van 2021. Maar dat feit zorgt niet voor leedvermaak bij de Nederlander.

"Het is wat het is", stelt Verstappen nuchter. "Ze zijn het hele jaar al niet competitief. Het is dus niet echt een verrassing voor mij", vertelt de Nederlander aan onder andere de Daily Mail.

Verstappen Imola finish

Hamilton 

Lewis Hamilton daarentegen heeft de hoop op een achtste wereldtitel nu al opgegeven, na een zeer moeizame wedstrijd in Italië. Het gat naar kampioenschapsleider Charles Leclerc is nu al gegroeid naar 58 punten. "Het is zeker niet makkelijk momenteel. Ik hoef echt niet aan een kampioenschap te denken. Het is een weekend om snel te vergeten", concludeert de Brit.

Lees ook: Charles Leclerc steekt hand in eigen boezem

Lees ook: Olav Mol duidelijk over prestaties Ferrari: Totaal onnodig

Lees ook: Lance Stroll: Het was intens van begin tot eind

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen