Geen plaats meer voor Bendsneyder bij Tech3 in 2019

180810_OOS_Bendsneyder

Tech3 KTM heeft zijn rijders voor het Moto2-team voor volgend jaar bekend gemaakt. Daarin is geen plaats meer voor Bo Bendsneyder. Ook diens Australische teamgenoot van dit jaar, Remy Gardner, moet uitkijken naar een ander team. Tech3 maakte in Oostenrijk bekend dat hun plaatsen in het nieuwe project worden ingenomen door Marco Bezzecchi en Philipp Oettl, die beiden vanuit de Moto3 promoveren.

Hoewel Bendsneyder in de Moto3 uitkwam voor Red Bull KTM heeft hij voor het Tech3 Moto2-team dat in 2019 met diezelfde partners gaat werken dus niet de voorkeur gekregen. Hoe de toekomst van Bendsneyder eruit ziet, is nog niet duidelijk. Hij is in gesprek met diverse teams, maar nog niets is concreet. Wel is duidelijk dat de Rotterdammer een flinke som sponsorgeld mee zal moeten nemen – denk aan een paar ton – om ook volgend jaar te kunnen racen.

Bendsneyder beleeft een moeilijk debuutjaar in de Moto2. In de afgelopen tien races wist hij nog niet één punt te vergaren. Dat heeft deels te maken met het feit dat de Moto2 een bijzonder competitieve klasse is waarin het aankomt op de details, en met het feit dat Tech3 met een eigen chassis rijdt, waardoor er weinig informatie beschikbaar is. Voor een coureur die geen ervaring heeft in de klasse, is het daardoor extra lastig om de juiste afstelling te vinden, terwijl dat juist in de Moto2 van doorslaggevend belang is.

Tech3 stapt voor het seizoen 2019 over naar KTM-frames, in navolging van de samenwerking die het team volgend jaar aangaat met KTM in de MotoGP. Alle Moto2-machines worden volgend jaar uitgerust met Triumph-motorblokken.

Zie ook KTM bevestigt samenwerking met Tech3 vanaf 2019

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen