George Russell: Beste jaar om naar Mercedes te gaan

door Patrick Wuite
3639737

George Russell denkt dat hij niet op een beter moment de overstap naar het team van Mercedes had kunnen maken, nu de technische reglementen van de sport volledig op de schop zijn gegaan.

Russell, die zich in 2017 aansloot bij het Mercedes-juniorenprogramma, maakt na drie seizoenen bij Williams de overstap naar het Mercedes fabrieksteam. Maar in de winter zijn de auto's behoorlijk veranderd met als doel dat het veld dichter bij elkaar komt en dat de auto's makkelijker kunnen inhalen. Grand Prix Radio vroeg hem of het qua timing het beste jaar is om de overstap naar Mercedes te maken.

"Het is zeker geen nadeel om nu die overstap te maken. Iedereen begint weer vanaf 0, door de nieuwe reglementen. Ik wilde natuurlijk al wat langer het stoeltje hebben, maar dan is dit inderdaad wel het beste moment om de switch te maken", liet de Brit weten.

W13 front view
Mercedes AMG F1 Team W13

Kans tegen Hamilton?

Hamilton heeft zoals bekend een turbulente winter achter de rug, maar dat betekent niet dat Russell hem gelijk kan verslaan, zo zegt de oud-Williams-coureur zelf. "Maar dat is momenteel ook niet van belang. Ik wil een team om mij heen vormen voor de komende drie á vier jaar, maar voor komend seizoen is het belangrijk dat wij goed samen werken. De focus ligt volledig op de auto en niet op elkaar. We hopen dat we de beste auto hebben, maar er zijn geen garanties", besluit Russell.

Lees ook: Hamilton: Totaal niet boos op Verstappen of Red Bull

Lees ook: Wolff eens met vertrek Masi: Juiste stappen ondernomen

Lees ook: Formule 1 verlengt contract Austin

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen