George Russell: “Moeten ons verbeteren in snelle bochten”

door Tim Koenders
Russell Brazilie in racepak

George Russell eindigde als zevende tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Russell verwacht dat er tijdens de race nog veel mogelijk is maar beschrijft ook dat ze de auto nog moeten verbeteren, vooral in de snelle bochten.

George Russell kwalificeerde zich eerder dit seizoen op de tweede startrij. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië lukte dit niet. Voor het tweede raceweekend op rij moet George Russell een Grand Prix vanaf de zevende plaats aanvangen. De Brit kijkt tevreden terug op zijn kwalificatie maar geeft ook aan dat er nog veel te verbeteren valt aan de auto.

Alles is nog mogelijk

“Tijdens de vrije trainingen is het altijd lastig om in te schatten hoe je er echt voor staat. De top vijf teams, behalve Red Bull, zitten heel dicht bij elkaar. Wij hebben een snellere auto voor de race in vergelijking met de kwalificatie.” Dat liet George Russell na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Het belangrijkste is dat we weten wat we moeten verbeteren en dat zijn de snelle bochten. Dit circuit heeft veel snelle bochten maar er is morgen nog veel mogelijk. Het wordt waarschijnlijk een race met twee pitstops. We kunnen het gevecht aangaan met McLaren en Ferrari. De harde band is nog door niemand gebruikt dit weekend, morgen gaat iedereen die band voor het eerst gebruiken. Voor alle coureurs zijn er nog vraagtekens.”

Lees ook: Sergio Pérez na derde plek kwalificatie: "Ik kijk uit naar de strijd met Ferrari"

Lees ook: Max Verstappen: "Onverwacht resultaat voor ons"

Lees ook: Carlos Sainz tevreden met P2: "Ik heb geen pijn"

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden