George Russell: Zondag zal het niet eenvoudig zijn

M314365

George Russell is blij met zijn relatief goede resultaat in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje en heeft er alle vertrouwen in dat de Mercedes-auto's met Ferrari kunnen strijden voor podiumplaatsen.

Tegenover F1.com zegt Russell optimistisch te zijn over de rondetijd en de manier waarop de banden meewerkten. Hij voegt eraan toe: "Het was voor het eerst dit seizoen dat we bovenaan het tijdenlijstje stonden, we zijn op P4 gekwalificeerd, een relatief goed resultaat maar de tijd zat nog ver van Charles (Leclerc red.) af. 

Betere racewagen

De Britse coureur vervolgt dat hij van mening is dat ze een betere racewagen hebben dan voor het kwalificeren, we gaan er volledig voor morgen tegen Ferrari, want Max (Verstappen red.) is een beetje te snel voor ons.

Uitdaging

Toch vindt Russell de race nog wel een uitdaging als het op de banden aankomt met meerdere pitstops. "Het wordt denk ik voor meerdere teams moeilijk om de juiste strategie te bepalen en de banden tot het einde van de race goed te houden, dus voor ons zijn er ook kansen maar denk dat onze strategist het vanavond nog lastig krijgt om alle opties te overwegen. Het zal niet eenvoudig zijn", besluit Russell.

Lees ook: Leclerc pakt pole position voor Grand Prix van Spanje

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Charles Leclerc: We gaan voor een één-twee

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen