Grand Prix van Portugal verreden zonder publiek

door Coen Versteeg
WilliamsF1_30624_HiRes

Bij de Grand Prix van Portugal zal geen publiek aanwezig zijn. De Portugese overheid staat publiek bij sportwedstrijden namelijk nog niet toe. Eerder werd al bekend dat ook de Grand Prix van Spanje dit jaar zonder publiek verreden zal worden.

Vorig jaar kwam de Grand Prix van Portugal op het circuit van Portimao terug vanwege het wegvallen van andere grands prix' op de kalender. De race op Portimao zou eenmalig zijn, maar door het wegvallen van races aan het begin van het seizoen, keert de race ook dit jaar terug op de kalender.

M249175-700x467
2020 Portuguese Grand Prix, Sunday - Sebastian Kawka

Geen publiek

Vorig jaar was er wel een beperkt aantal toeschouwers toegestaan bij de GP van Portugal, maar dit jaar wordt de race achter gesloten deuren gehouden volgens Motorsport Week. Een flinke tegenvaller voor de organisatie, want de Formule 1 hoopt bij het merendeel van de wedstrijden publiek te kunnen ontvangen. Bij de Grand Prix van Bahrein mocht er wel beperkt publiek aanwezig zijn, maar bij de Grand Prix van Emilia-Romagna en ook bij de komende races in Barcelona en Baku is er geen publiek toegestaan.

De Grand Prix van Portugal wordt van 30 april tot en met 2 mei gehouden op het circuit van Portimao.

Lees ook: Formule E-rookie Jake Dennis pakt overwinning in Valencia

Lees ook: Szafnauer over Vettel: “Hij krijgt auto beter onder controle”

Lees ook: Jarig: Oud-Formule 1-coureur Felipe Massa

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden