Guanyu Zhou: Wordt lastig tot einde van het seizoen

Guanyu Zhou Monza 2022

Guanyu Zhou verwacht dat de komende races lastig gaan worden in de Alfa Romeo. Volgens de Chinees is de auto niet competitief genoeg en is het afwachten of ze weer in de punten eindigen. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Guanyu Zhou is tevreden met zijn resultaat in Monza. Hij sloot de triple header af met de tiende plek en één punt. Toch denkt de Chinees dat het de komende races nog wel lastig gaat worden, omdat de auto volgens hem niet competitief genoeg is. Hierdoor komen ze lastig mee met de rest en is het een echt gevecht. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 周冠宇 | Zhou Guanyu 🇨🇳 (@zhouguanyu24)

Ups en downs

Voor Zhou gaat dit seizoen met ups en downs, maar behaalt als rookie wel goede resultaten. Hij is dan ook blij met zijn puntenfinish. "Het is al een tijdje geleden dat ik punten heb gescoord, dus ben er nu wel blij mee. Het is ook goed voor het team, zeker omdat we veel ups en downs hebben", aldus Zhou. Volgens Zhou komen die ups en downs door veel DNF's en een auto die niet competitief genoeg is. "De eerste helft van het seizoen hadden we veel DNF’s en nu in het tweede deel zijn we niet competitief genoeg. Vandaag was dan ook een goed resultaat."

Stappen vooruit

In Zandvoort werd Zhou zestiende en zijn teamgenoot Valtteri Bottas viel uit. Hij ziet dan ook dat er stappen vooruit gemaakt zijn in Monza. Al moet er wel nog geanalyseerd worden wat er fout ging in Zandvoort. "We hebben best een stap gemaakt vanuit Zandvoort naar hier, daar ben ik blij mee. We moeten nog wel analyseren wat er fout ging in Zandvoort", vertelt de rookie. Het zal dan ook lastig blijven tot het einde van het seizoen, maar Zhou gaat niet opgeven. "Het zal lastig worden tot het einde van het seizoen, we moeten blijven vechten met de rest. Maar ik geef niet op."

Lees ook: Corne Klijn en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Niet de gewenste resultaten voor McLaren

Lees ook: Lewis Hamilton na inhaalrace: Begin was niet fantastisch

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden