Niet de gewenste resultaten voor McLaren

norris ricciardo imola

Het team van McLaren kijkt ontevreden terug op de Grand Prix van Italië. Waar het team vorig jaar een onverwachte 1-2 finish behaalde, moet het Britste team vandaag genoegen nemen met een zevende plek voor Lando Norris en een uitvalbeurt voor Daniel Ricciardo.

Door gridstraffen van andere coureurs vingen Lando Norris en Daniel Ricciardo de race als derde en vierde aan. Bij de start van de race kwam Lando Norris niet lekker weg en verloor veel posities. Zijn teamgenoot Ricciardo kende wel een goede openingsronde en klom naar de derde plek.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Uitvalbeurt

Na de openingsfase moesten beide McLarens Max Verstappen en Carlos Sainz aan zich voorbij laten. Daarna reed Ricciardo een naar eigen zeggen solide race die hij uiteindelijk vijf voor het einde moest staken. "We hadden een redelijke start vanaf de tweede startrij. Ik had gewild dat de race na ronde 1 voorbij was. Helaas hadden we vandaag niet de snelheid voor het podium." De Australiër weet nog niet het exacte probleem van de uitvalbeurt, maar volgens hem "viel alles tegelijk uit" waardoor hij zijn weg niet kon vervolgen.

Geen maximaal resultaat

Ondanks de slechte start wist Lando Norris als zevende te finishen en haalde hij zes punten op voor het team van McLaren. De jonge Brit is nog steeds niet tevreden met het resultaat:"Tijdens de start had ik een aantal anti stall's waardoor ik slecht wegkwam. Daardoor verloor ik veel tijd en posities, anders was ik namelijk vijfde geworden", laat Norris weten tegenover F1.com

Lees ook: Nyck de Vries na debuut: Droom die uitkomt

Lees ook: Yuki Tsunoda niet tevreden in Monza

Lees ook: Sergio Pérez: Rechtsvoor stond in brand

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden