Lewis Hamilton na inhaalrace: Begin was niet fantastisch

Lewis Hamilton Monza zaterdag

Lewis Hamilton reed tijdens de Grand Prix van Italië een echte inhaalrace. Zijn negentiende startplek heeft hij bij de finish om weten te zetten in een mooie vijfde positie. Toch is hij zelf minder te spreken over de race van zondag, met name de eerste fase verliep niet zoals gehoopt.

Het hele weekend ziet er al niet denderend uit voor Lewis Hamilton. In de vrije trainingen wist hij geen plek in de top drie te bemachtigen, iets wat hem in Zandvoort tweemaal lukte. In de derde training op Monza pakte hij zelfs een magere tiende plek. In de kwalificatie zette hij uiteindelijk de vijfde tijd neer, wat hem met de gridstraf een negentiende startpositie opleverde.

Aan het begin van de race zag Hamilton een plek in de voorhoede zo aan zich voorbij gaan: "In het begin ging het niet fantastisch. Toen had ik er moeite mee. Zo goed ging het helemaal niet. Voor lange tijd heb ik niemand in kunnen halen. Ik had ook moeite met de balans." Toch leek het vanaf een bepaald punt om te draaien, waardoor de prestaties van de Brit een stuk beter werden: "Stukje bij beetje heb ik uiteindelijk mijn weg naar voren gevonden. Ik kon weer aanvallen."

Prestaties alsmaar sterker

En toen Hamilton eenmaal de mediumband had omgeruild voor de zachte band, ging het helemaal lekker. "De auto was veel beter op de zachte band. De grote hoeveelheid brandstof maakte het moeilijk op de mediumband. Ook om mensen te volgen", zo laat hij weten aan F1.com. Daarbij ontdekte Hamilton meerdere aspecten aan de auto die niet goed leken te werken. Hij vindt dat dat voor het team iets is om naar te kijken: "Veel zwakke punten aan de auto die ik tijdens de race ontdekte. Maar uiteindelijk werd het sterker en sterker. 

Lees ook: Carlos Sainz baalt van safety car: Podium was haalbaar

Lees ook: Yuki Tsunoda niet tevreden in Monza

Lees ook: Sergio Pérez: Rechtsvoor stond in brand

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden